Arnoldo’s Lizards – Satanic Attack or Divine Punishment

Facebookrssmail

Arnoldo’s Lizards is een spiksplinternieuwe band uit Argentinië. De band bestaat uit zangeres Alvare Goco (22 jaar) en toetsenist Jack Dimensions (23 jaar) op keyboards. Ze spelen een mix van prog-en art rock en voegen daar onder andere funk aan toe. ‘Satanic Attack or Divine Punishment’ is hun debuutalbum, hier komen allerlei emoties aan bod. De band daagt je uit om je comfortzone te vertalen om er achter te komen wie je bent.

‘Motherships’ heeft een bijzondere start met gesampelde stemmen en gelach. Dan volgt een pakkend ritme waardoor dit een poppy instrumentaal intro wordt. Alvare heeft een vrij hoge stem. Het geheel heeft een zonnige sfeer, en alles is goed verdeeld over de koptelefoon. Stiekem zijn er best veel laagjes, en er zijn leuke wendingen. Door de snelle zang in ‘To Fly’ is niet alles verstaan. De drum progrramming klinkt best goed, maar toch kan het zijn dat je net wat dynamiek mist. Het vrij onverwachte einde voelt iets onnatuurlijk aan. 

‘Fake Modesty’ heeft aan het begin een mix van pianoklanken en zang, ondersteund met een vleugje muziek. De backing vocals lopen niet gelijk met de leadzang, maar dit geeft juist een meerwaarde. Het geluid van vioolspel wordt aan de muziek toegevoegd. De extra power en emotie op de zang is overtuigend. Dit nummer eindigt mooi klein.

‘Injected Blame’ is iets meer klassiek georiënteerd. Dit is een duet met Jack, zijn passionele zang heeft een Spaans accent. De zang is op een bijzondere manier gestapeld, dit nummer moet misschien wat groeien. Het klinkt eenvoudig, maar het zit ingewikkelder in elkaar dan het lijkt. De opbouw naar het eind is prachtig klein.  Dit vormt een contrast met ‘Loose Strap’ want hier is meer tempo en volume. Dit nummer is een leuke mix dan wel afwisseling van funk en prog. Er is een zomerse sfeer in bepaalde stukken, het lachen op de achtergrond zorgt voor extra vrolijkheid. De fade out had nog wat langzamer gemogen.

Pianoklanken en licht klassieke invloeden zorgen voor een rustige start van ‘Step Wrong / Alive’. Na een korte rust is de muziek heel even minimalistisch. Vervolgens hoor je een paar seconden aparte muziek en een paar voetstappen. De klassieke muziek wordt somber maar intens emotioneel. Heel even klinkt het pianospel alsof er iemand oefent en een stukje opnieuw speelt. Een fractie van een seconde hoor je het geluid wat zich het beste laat omschrijven alsof er een cassettebandje een stukje terug gespoeld wordt. Het pianospel is prachtig maar sober. Even zijn er alleen maar voetstappen te horen, pas dan begint Alvare te zingen, begeleid door piano. Deze bijzondere track dooft mooi langzaam uit.

‘Weightless’ is licht en luchtig en heeft daarom weer een hele andere sfeer. Dit is prima prog rock verpakt in een vleugje pop.

Door de albumtitel (Satanische aanval of Goddelijke straf) zou je zwaardere elementen of grotere contrasten in de muziek verwachten. Maar deze keuze van Arnoldo’s Lizards voelt toch heel natuurlijk aan. Bovendien past de muziek bij de stem van Alvare. Haar mooie stem zal zeker nog groeien, waardoor ze meer diepgang kan laten horen. Ook qua opbouw zal de band zich zeker nog verder ontwikkelen. Niet alle tracks voelen helemaal af, er mag nog wat geboetseerd en/of bijgeschaafd worden. De gestapelde zang is een zeer goede aanvulling. De balans tussen (bas)gitaar en toetsen is goed, ook de melange tussen de verschillende klanken van de keyboards is prima. De basis is er dus al en met ‘Satanic Attack or Divine Punishment’ hebben ze een goed begin gemaakt. (76/100) (Melodic Revolution Records)

Tracklist

1. Motherships 03:48

2. To Fly 02:23

3. Fake Modesty 03:25

4. Injected Blame 03:07

5. Loose Strap 03:28

6. Step Wrong / Alive 04:40

7. Weightless 02:37

Line up

Alvare Goco: vocals and backing vocals.

Jack Dimensions: vocals, backing vocals, piano, keyboards, synthesizers, and programming.

Gastmuzikanten:

El.as Ciambotti: bass and electric guitars.

Ezequiel Volpe: bass.

Randall Lewer: electric guitars.

Florabril Leguimus: backing vocals

Andres Guazzelli: backing vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ