Happy birthday Greg Chaisson

Facebookrssmail

Greg Chaisson werd geboren op 9 augustus 1958 in het Canadese Toronto en is een basgitarist, zanger, songwriter en producer die heeft gespeeld in verschillende bands. Een van die bands was Badlands met gitarist Jake E. Lee (o.a. Ozzy Osbourne), zanger Ray Gillen en de drummers Eric Singer (voordat hij de band verliet voor Kiss) en Jeff Martin.

Naast Badlands heeft Greg Chaisson ook gespeeld in o.a. Surgical Steel, Steeler, Jack Diamond, Blindside Blues Band, Die Happy, Red Sea, Pat Travers en Darrell Mansfield. Hij woont tegenwoordig in Phoenix, Arizona met zijn vrouw en kinderen, waar hij coacht en geeft les in honkbal. In 1994 bracht hij een solo-album met de titel ‘It’s About Time’.

Met Badlands was Greg Chaisson mede verantwoordelijk voor drie albums: ‘Badlands’ (1989), ‘Voodoo Highway’ (1991) en ‘Dusk’ (1998). Verder zijn memorabele platen uit gebracht met Steeler (o.a. Ron Keel en Yngwie Malmsteen) als ‘erican Metal: The Steeler Anthology’ of meet Pat Travers ‘Just a Touch’ in 1993.

RockMuZine feliciteert Greg Chaisson met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ