Nuclear Revenge – Dawn Of The Primitive Age

Facebookrssmail

Nuclear Revenge is een Spaanse band opgericht in 2012 en speelt Blackened Thrash Metal. Ze maken in de periode 2012/2018 verschillende demo’s en ze staan ook op een split CD. In 2019 komt hun debuutalbum ‘Let The Tyrants Ride’ uit dat goed ontvangen wordt in de Underground scene. Drie jaar na dato komen de Spanjaarden met opvolger ‘Dawn Of The Primitive Age’.

Over de muziek op dit album kan ik kort zijn. Iedereen die de albums van Possessed (Seven Churches), Kreator (Endless Pain/Pleasure To Kill) en Sodom (In The Sign Of Evil/Obsessed By Cruelty) tot hun favoriete albums rekent en nog steeds regelmatig draait kan ‘Dawn Of The Primitive Age’ blind (of doof als je wilt) aanschaffen. Artwork, teksten en produktie laten niets aan het toeval over. Je ziet en hoort meteen wat je verwacht als je het album ziet en opzet. De produktie is opzettelijk jaren ’80 gehouden. Lekker rauw de agressie spat er werkelijk vanaf. Deze jonge Spanjaarden weten hun favoriete muziek goed neer te zetten en maken met dit tweede album een uitstekend eerbetoon aan de Old Skool Death/Thrash zoals die gespeeld werd in de jaren ’80.

Blackened Thrash Metal staat niet bekend als het meest vernieuwende en innovatieve genre maar dat zal de fans en ondergetekende worst wezen. Grijp je kans en bestel dit album wat overigens uitsluitend wordt uitgebracht op oranje en uiteraard zwart vinyl (92/100) (Helldprod Records)

Tracklist

1 Agonic Tormentor (3:03)

2 Summon The Nameless Ones

3 March Of The Undead (3:48)

4 Proclaimed Among The Wicked (3:19)

5 Dust (4:24)

6 Dawn Of The Primitive Age (3:31)

7 Descending Wings Of Perversion (2:54)

8 Eyes Of Revelations (4:11)

9 Everlasting Void (5:03)

10 … From The Crypt (4:31)

Line up

Cryptic Aggressor – Vocals/Guitars

Pestilence Breeder – Guitars

Skullreaper – Bass

Speedhammer – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ