Happy birthday David Mustaine

Facebookrssmail

David Scott Mustaine werd geboren in La Mesa, Californië op 13 september 1961 en is een Amerikaanse heavy metalgitarist en zanger. Hij is de leadgitarist en zanger van de thrash metal band Megadeth. Hij is ook lid geweest van Metallica, maar werd in 1983 uit de band gezet wegens alcohol- en drugsverslaving. Hij wordt beschouwd als één van de grondleggers van thrashmetal.

David Mustaine speelde tot en met 1981 bij zijn eerste groep, Panic, en speelde daarna twee jaar bij Metallica. David Mustaine richtte na het verlaten van Metallica zijn eigen band Megadeth op. Hij wilde wraak nemen op zijn vroegere bandleden door met zijn eigen band harder en sneller te spelen. In 1985 debuteerde Megadeth met ‘Killing Is My Business … and Business Is Good!’. Dit was het begin van een carrière met als hoogtepunt het album ‘Rust in Peace’, dat door velen als een klassiek metal album wordt gezien. Het succes van Megadeth heeft het commerciële succes van Metallica nooit overtroffen, iets wat David Mustaine vroeger voor ogen had. Bekende nummers op het album van Metallica ‘Kill ’em all’ die Mustaine geschreven heeft, zijn ‘Jump in the Fire’, ‘Phantom Lord’, ‘Metal Militia’ en ‘The Four Horsemen’.

De relatie met Metallica was vaak gespannen. Toch liet hij zich overhalen om een bijdrage te leveren aan de Metallica documentaire ‘Some Kind of Monster’. David Mustaine werd woedend toen achteraf bleek dat van het interview van een uur alleen een paar minuten in de documentaire gebruikt werden; precies die paar minuten waarin hij emotioneel wordt en bekent dat het hem altijd dwarsgezeten heeft destijds uit Metallica gezet te zijn.

Ondertussen zijn de spanningen tussen Mustaine en Metallica opgelost. Getuige hiervan is de Big 4 tour, waarbij de vier grootste thrashbands (Metallica, Megadeth, Slayer en Anthrax) samen op het podium stonden. Ook stond David Mustaine, en verschillende andere gasten, in december 2011 samen met Metallica op het podium, om te vieren dat deze band 30 jaar bestaat.

RockMuZine feliciteert David Mustaine met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ