The Lucid – The Lucid

Facebookrssmail

Hier is ie dan. Het debuutalbum van David Ellefson’s nieuwe band ‘The Lucid’. Zoals bijna iedereen weet kreeg David Ellefson zijn ontslag bij Megadeth nadat de goede man betrokken was bij een sex-incident  met een jonge vrouwelijke (Nederlandse)fan. David Ellefson deed niks strafbaars maar echt handig was het ook niet, te meer daar hij getrouwd is en ook oud genoeg is om de vader van de betrokken dame te zijn.

Maar goed, genoeg hierover. Het gaat om de muziek en die is goed. Mijn verwachtingspatroon was totaal anders dan wat ‘The Lucid’ laat horen op hun gelijknamige debuut. Op basis van David Ellefson’s voormalige werkgever Megadeth en die van drummer/producer Mike Heller (Fear Factory en Raven) verwachtte ik een Thrashy album maar niets is minder waar. ‘The Lucid’ speelt melodieuze (Grunge)Rock met af en toe een Thrash-sausje eroverheen geserveerd.

De eerste keer dat ik dit album draaide moest ik dan ook even slikken maar ik heb het album nu zo’n keer of 10 beluisterd en bij iedere luisterbeurt bevalt het me beter. Een groeialbum dus en dat zijn meestal de beste albums. ‘The Lucid’ wordt dan wel gepresenteerd als de nieuwe band van David Ellefson. Het is toch echt wel een teamprestatie. Zo is zanger Vinnie Dombroski (Sponge) verantwoordelijk voor alle teksten en neemt drummer Mike Heller ook de productie voor zijn rekening.

Alle nummers zijn van een evenwaardig hoog niveau maar mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar de wat hardere nummers van het album zoals de eerste twee nummers van het album ‘Maggot Wind’ en ‘Deaths Of Despair’. Referentiekaders zijn bands als Alice In Chains, Soundgarden, Galactic Cowboys en een (stevigere)Linkin Park. Houd je van stevige (Grunge)Rock met veel melodie dan is dit het juiste album voor jou. Die-hard Thrash fans die muziek verwachten in de lijn van David Ellefson’s voormalige broodheer Megadeth zullen bedrogen uitkomen en kunnen dit album beter links laten liggen. (88/100) (Eigen productie)

Tracklist
1 Maggot Wind (4:11)
2 Deaths Of Despair (3:10)
3 Spoiler Head (4:03)
4 Hair (4:13)
5 Maskronaut (4:33)
6 Damned (5:41)
7 Breech Boy (4:37)
8 Pigs And Sons (5:16)
9 Parade Of Spit (5:02)

Line Up
Vinnie Dombroski – Vocals
David Ellefson – Bass
Mike Heller – Drums
Drew Fortier – Guitars 

https://music.youtube.com/watch?v=l9GGqHgwwP8&feature=share

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ