Jizzy Pearl of Love/Hate – All You Need Is Soul

Facebookrssmail

Bij het horen van de eerste klanken van het super herkenbare stemgeluid van Jizzy Pearl roep ik spontaan “Halleluja”, Love/Hate is terug! Nu is de band eigenlijk nooit echt weg geweest natuurlijk want Jizzy is de geestelijk vader van Love/Hate en hij heeft door de jaren heen elke keer weer van zich laten horen door losse shows en of voorprogramma’s te spelen van grotere bands. Helaas is dit nooit in ons land gebeurd en moesten de fans naar de UK om hem te zien.

Dat de naam van de band Jizzy Pearl of Love/Hate is begrijp ik aan de ene kant wel maar aan de andere kant ook niet. In het begin van de jaren 90 heeft de band zich erg goed weten te plaatsen binnen de glamrock-sleazerock en hardrock middels hun eerste twee albums ‘Black Out In The Red Room’ en ‘Wasted In America’. MTV kreeg maar geen genoeg van deze band en de magazines Metal Hammer en Kerrang waren ook groot fan! De band tourde als support van AC/DC, Dio en Skid Row en omdat dit allemaal uitverkochte shows waren had de band snel een heleboel fans voor zich gewonnen. Voor een ieder die deze jaren niet heeft meegemaakt als fan van deze muzieksoort os er misschien nu wel klaar voor en dan is het wel handig dat de naam Love/Hate wordt gebruikt.

Het album opent met het krachtige ‘You’re Gonna Miss Me When I’m Gone’. Lekker hoor! Je wordt weer direct teruggeslingerd naar die mooie begin jaren 90 voor dat de Grunge elke andere muzieksoort naar een andere planeet stuurde en hierdoor de nodige bands nooit geen kans hebben gekregen om met hun muziekstijl door te breken.

Het tweede nummer beukt er al net zo lekker in als de openingstrack. ‘Comin’Home To The Bone’ zou zo afkomstig kunnen zijn van het tweede Love/Hate album ‘Wasted In America’ Op en top sleazerock! Jizzy heeft er slim aangedaan om zijn oude maatje en gitarist Darren Housholder mee te laten doen op dit album want hij maakt het allemaal wel compleet hoor! Echt ieder nummer heeft wel een vette gitaarsolo. Het titelnummer van het album is ook een erg sterk nummer en hierdoor raakt je steeds meer verliefd op All You Need Is Soul.

De afsluiter van het album ‘Mr.Jimmy’ bevat een meesterlijke solo van Darren en hiermee is het dan denk ik dan ook de perfecte afsluiter. Het is niet nodig om elke nummer apart te beschrijven of te recenseren want het is allemaal dik okay wat de klok slaat! En… dat mag de luisteraar gewoon lekker zelf ondervinden want het uitchecken van dit album is een absolute must voor de fans van Love/Hate, L.A. Guns, The Dead Daisies, RATT, Stephen Pearcy, Jack Russell’s Great White, Bulletboys, Junkyard, Lynch Mob, KIX.

Het album is geproduceerd door Jizzy zelf en ik kan er maar 1 ding over zeggen… de man heeft een erg goed gevoel voor om aan de juiste knopjes te draaien. De hoes van dit album is ook weer 100% Love/Hate dus gemakkelijk te herkennen. Ik hoop echt dat de band de kans krijgt om zich te laten zien in ons land (Bijvoorbeeld mee als support van Guns?) enk namelijk dat het live echt een genot zal zijn om de nummers te horen. (85/100) (Frontiers Music)

Tracklist:
1) You’re Gonna Miss Me When I’m Gone
2) Comin’ Home To The Bone
3) High For An Eye
4) All You Need Is Soul
5) House Of Sin
6) Mortified
7) Frustrated
8) When The Devil Comes
9) You Don’t Know What It’s Like
10) It Doesn’t Matter
11) Little Treasures
12) Mr. Jimmy

Band members:
JIZZY PEARL (VOCALS, GUITARS)
DARREN HOUSHOLDER (GUITARS) – (Love/Hate)
MARK DUTTON (BASS)
DAVE MORENO (DRUMS) – (Puddle Of Mud)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ