THE ROYAL – DEADWATCH

Facebookrssmail

De Nederlandse Metalcore band The Royal brengt in maart hun derde album ‘Deadwatch’ uit. De meeste mensen zullen de band kennen van hun optredens in voorprogramma’s van metalcore grootheden als Parkway Drive, Asking Alexandria, en A Day To Remember. De band is in 2012 opgericht en bracht datzelfde jaar de EP ‘Origins ‘uit. In 2014 volgde hun volledige debuutalbum ‘Dreamcatchers’ en in 2017 de opvolger ‘Seven’. Door het touren door de jaren heen heeft de band zowel nationaal als internationaal een fanbase opgebouwd.

Alhoewel opening tracks ‘Pariah’ en ‘Savages’ niet direct overtuigend zijn doordat deze qua sound veel van hetzelfde klinken. Pas bij ‘State of Dominance’ komt The Royal lekker los en dat komt juist door de afwisseling in de sound met elektronische effecten. Al vanaf het begin is duidelijk te horen aan de productie dat de band op tour is geweest met Parkway Drive, want ‘Deadwatch’ heeft daar qua sound veel van weg.

Met ‘Deathwatch’ heeft de band een prima Metalcore album afgeleverd. ‘Soul Sleeper’, ‘Deathwatch’, ‘Exodus Black’, ‘Nine For Hell’ en ‘Lone Wolf’ zijn allen uitstekende tracks met prima vocalen, uitstekende songkwaliteit, en een fijne Metalcoresound. De band hoopt met ‘Deadwatch’ duidelijk een breed publiek te bereiken, want zelfs Thrash Metal fans zouden hier wat mee kunnen. En zo te horen hoopt de band ook vooral hun internationale fanbase uit te breiden.

Afsluiter ‘Avalon’ zorgt aan het einde even voor een luisterdipje, doordat deze teveel klinkt als de twee opening tracks, maar met ‘Glitch’ weet de band het album prima af te ronden. Prima album voor de fans van Parkway Drive en Heaven Shall Burn. Maar ook Death en Thrash fans van Exodus en Municipal Waste zouden hier wat mee kunnen. De band zet met ‘Deathwatch’ hun beste beentje voor en kan hiermee met gemak de titel ‘De Beste Metalcoreschijf van 2019’ wegkapen. Het is The Royal in elk geval van harte gegund wat mij betreft! (80/100) (Long Branch Records)

TRACKLIST DEADWATCH:

1. Pariah
2. Savages
3. State of Dominance
4. Soul Sleeper
5. Deathwatch
6. Exodus Black
7. Nine For Hell
8. Lone Wolf
9. Avalon
10. Glitch

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ