Happy birthday Mikkey Dee

Facebookrssmail

Micael Kiriakos Delaoglou werd geboren 31 oktober 1963 in Gothenburg, Zweden en is wellicht beter onder zijn artiestennaam Mikkey Dee. Hij is de huidige drummer voor de Duitse rockband Scorpions. Mikkey Dee geniet vooral bekendheid vanwege zijn tijd in de Britse hardrock band Motörhead, waarin hij 23 jaar speelde. De band werd ontbonden na de dood van oprichter en frontman Lemmy op 28 december 2015.

Mikkey Dee werd geboren in Göteborg, Zweden en is van een Griekse vader en een Zweedse moeder. Mikkey begon zijn muzikale carrière bij lokale bands als Nadir en Geisha. Zijn favoriete drummer is Ian Paice. Andere invloeden zijn onder andere Brian Downey, Neil Peart en Steve Smith. in 1985 startte Mikkey Dee bij King Diamond en deed hij de opnames voor de albums ‘Fatal Portrait’ (1986), ‘Abigail’ (1987), en ‘Them’ in 1988. King Diamond zelf werd steeds populairder en de muzikanten achter hem waren kregen een ondergeschikte rol in het schrijven en de besluitvorming, Na de voltooiing van de tour voor ‘Them’ besloot Mikkey Dee de band te verlaten omdat hij zich ondergewaardeerd voelde en er geen sprake was een gelijke bijdrage als songwriter.

Lemmy had hem herhaaldelijk gevraagd om toe te treden Motörhead in de tijd dat King Diamond toerde met Motörhead. Na het vertrek bij King Diamond werd hij nogmaals gevraagd, Mikkey Dee nam het aanbod aan, ter vervanging van Phil “Philthy Animal” Taylor en bleef Lemmy trouw tot aan diens dood.

RockMuZine feliciteert Mikkey Dee met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ