Happy birthday Rick Allen

Facebookrssmail

Richard John Cyril “Rick” Allen werd geboren op 1 november 1963 in Dronfield, Derbyshire en is een Engels drummer die speelde voor de hardrock band Def Leppard sinds 1978. Hij overwon de amputatie van zijn linker arm in 1985 en bleef spelen met de band, die vervolgens haar meest commercieel succesvolle fase doormaakte. Hij staat bekend als “The Thunder God” voor de fans.

Rick Allen begon met al met drummen toen hij 9 jaar was. Hij speelde in bands als Smokey Blue. Toen Rick Allen 14 was, antwoordde zijn moeder namens hem een advertentie geplaatst door een band genaamd Def Leppard. De band was op zoek naar een drummer ter vervanging van Tony Kenning. Later, op 1 november 1978, op zijn vijftiende verjaardag kwam Rick Allen bij de band. In 1979 stopte Rick met zijn school (overige bandleden verlieten hun banen rond de zelfde tijd) om zich te concentreren op een carrière in de muziek. In september 1979 openden zij voor Sammy Hagar in het Londense Hammersmith Odeon.

Op het ongebruikelijk warme middag van 31 december 1984 was Rick Allen betrokken bij een auto-ongeluk met zijn Nederlandse vriendin Miriam Barendsen op het platteland een paar kilometer ten westen van Sheffield in het Verenigd Koninkrijk. Terwijl hij probeerde om een andere auto in te halen verloor hij de controle over zijn Corvette C4. Met een hoge snelheid raakte hij van de weg en verloor ten gevolge van het ongelijk zijn linker arm. Met een aangepast drumstel vervolgd Rick zijn succesvolle carrière.

RockMuZine feliciteert Rick Allen met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ