The Three Tremors – Guardians of the Void

Facebookrssmail

De Metalen Triple High Pitch Vocal attack die The Three Tremors met het gelijknamige debuut in 2019 lanceerde toverde een superbrede grijns op mijn gezicht. Een 4 plaats in mijn einde jaarlijst zegt wel genoeg. Het verbond tussen Sean ‘Hell Destroyer’ Peck, Tim ‘Ripper’ Owens en Harry ‘The Tyrant’ Conklin heeft gelukkig een vervolg gekregen temeer omdat de heren het ook live goed konden vinden en de prestaties wisten waar te maken.

De ultra strakke hymne aan pure Heavy/Speed/Power Metal van het debuut krijgt hier dan ook in dezelfde hoedanigheid een vervolg. Wederom bijzonder effectief ondersteund door Peck’s bandleden van Cage is dit weer een album vol messcherpe hooks, vette riffs maar bovenal bomvol je gehoorgestel teisterende driedubbele raspende falsetto aanvallen die er weer lekker vet opstaan.

‘Bonebreaker’ opent al meteen genadeloos in de Priest/Jugalator stijl dat ondanks de speeltijd van dik 6 minuten voorbijvliegt. Het navolgende titelnummer kenmerkt zich door superieur hakkende drums en vingervlug gitaarspel. Ja, het tempo ligt erg hoog. Wanneer je denkt dat je met het rustige intro beginnende ‘Kryptonian’ op adem kunt komen is dat na 1 minuut alweer voorbij. Nee, dat kan pas met het mid tempo anthem ‘Crucifier’ dat wel dezelfde sfeer ademt als ‘Wrath of Asgard’ van het debuut. Een beest van een track met likkebaardend gitaarwerk en elkaar prima aanvullende vocalen. ‘I Can’t be Stopped’ doet zijn naam meer dan eer aan terwijl ‘Frailty’ weer een heerlijke mid tempo beuker waarop het wederom onmogelijk is om je hoofd rustig te houden. Dit nummer kenmerkt zich ook doordat de vocalen nu slechts sporadisch de hoogte in gaan en biedt de heren de kans om hun kunsten ook in de lagere regionen te etaleren, iets waar ze uiteraard geen enkele moeite mee hebben en het album hier ook afwisseling in biedt. Verderop treffen we o.a.  ‘Operation Neptune’s Spear’,  een anthem over de gevangneming van Bin Laden ingeleid door een nieuwsbericht en  lekkere beukers als ‘Catastrophe’ en ‘The Fall of Rome’.

The Three Tremors leveren al met al wederom een supervette plaat af waarmee wel gezegd moet worden dat je van de continue hoge uithalen moet houden die op den duur wel te overweldigend kunnen overkomen. Muzikaal is er, zeker voor de echte liefhebbers van ouderwetse Heavy Metal op testosteron snelheid, geen enkel beletsel. Scoorde het debuut bij mij nog een dikke 95 punten daar moet deze 2e worp het met iets minder doen. Reden; ‘Chained tot he Oar’ klinkt wel erg overdone qua vocalen en sommige nummers zijn over het algemeen net ietsje minder pakkend. Dat neemt niet weg dat dit toch weer een uitstekende plaat is waar velen mee uit hun dak kunnen gaan. En die grijns mag dan ietsje minder zijn, hij is er weer wel. (90/100) (Steel Cartel Records)

Tracklist:

 1. Bone Breaker
 2. Guardians of the Void
 3. Kryptonian Steel
 4. Crucifier
 5. I Can’t Be Stopped
 6. Frailty
 7. Operation: Neptune Spear
 8. Chained to the Oar
 9. Catastrophe
 10. Wickedness and Sin
 11. Fall of Rome
 12. War of Nations

Line up:

Tim “Ripper” Owens – Lead Vocals
Harry “The Tyrant” Conklin – Lead Vocals
Sean “The Hell Destroyer” Peck – Lead Vocals
Dave “Conan” Garcia – Guitar
Casey “The Sentinel” Trask – Guitar
Alex Pickard – Bass
Sean Elg – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ