Happy birthday Rob Zombie

Facebookrssmail

Robert Cummings werd geboren op 12 januari 1965 in Haverhill, Massachusetts en is beter bekend als de zanger, schrijver en filmregisseur Rob Zombie. Rob Zombie richtte de inmiddels uiteengevallen Amerikaanse metalband White Zombie op in 1986 en begon een solocarrière vanaf 1996 onder de naam Rob Zombie. Rob Zombies carrière als regisseur begon met de horrorfilm ‘House of 1000 Corpses’, die ondertussen een cultstatus heeft.

Twee jaar later kwam het vervolg ‘The Devil’s rejects’ uit, die wat toegankelijker was voor het grote publiek. In oktober/november 2007 kwam zijn remake van John Carpenters ‘Halloween’ uit. Rob Zombie maakte een trailer van een niet-bestaande film getiteld ‘Werewolf Women of the S.S.’. Deze maakt deel uit van een serie promotiefilmpjes van niet-bestaande projecten die Quentin Tarantino en Robert Rodriguez voor hun dubbele film ‘Grindhouse’ plakten.

Rob Zombie richtte zijn eerste label op onder de naam Zombie-A-Go-Go. Het label concentreerde zich voornamelijk op heavy metal bands die horrortrekjes hadden. Ook de band van zijn broer, de metalpunkband Powerman 5000 was aangesloten bij het label. Hij is tevens de manager van de band. Rob Zombie concentreerde zich op zijn soloproject, dat in 1998 begon met het uitkomen van zijn debuutalbum ‘Hellbilly Deluxe’. Het haalde in de Verenigde Staten driemaal platina. Het album was minder op metal gericht dan de muziek van White Zombie. Er zijn enkele stevige hardrocknummers van dit album, zoals ‘Superbeast’ en ‘Dragula’, op verschillende soundtrack-cd’s opgenomen.

RockMuZine feliciteert Rob Zombie met zijn verjaardag

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ