Crazy Lixx -Street Lethal

Facebookrssmail

‘Street Lethal’ is inmiddels al weer het zevende studio album van de in 2002 opgerichte Zweedse Hard Rock band Crazy Lixx. In 2007 brengt Crazy Lixx hun debuutalbum ‘Loud Minority’ uit en sindsdien brengen ze met de regelmaat van de klok, namelijk om de twee jaar, albums uit die allemaal van een constante (hoge) kwaliteit zijn.

Het spectrum waarin Crazy Lixx opereert is jaren 80 Glam/Hard Rock. Vernieuwing staat niet in het woordenboek van Crazy Lixx maar zolang de uitvoering van het niveau is wat de Zweedse rockers al 15 jaar laten horen zal het de fans en ondergetekende worst wezen.

Alle nummers met uitzondering van ‘Caught Between the Rock n’ Roll’ (waarvoor gitarist Chrisse Olsson verantwoordelijk is) zijn geschreven door zanger Danny Rexon die vorig jaar ook alle nummers voor het uitstekende debuut album van platenlabelgenoot Chez Kane heeft geschreven. Ook is hij verantwoordelik voor de goede productie.

Ik persoonlijk geef de voorkeur aan de hardere nummers zoals opener ‘Rise Above’, ‘Anthem For America’ en het titelnummer ‘Street Lethal’. Fans van Def Leppard (The Power), Stryper (Reach Out) en Bon Jovi (In The Middle Of Nothing) kunnen of moeten eigenlijk dit album toevoegen aan hun collectie. Ook liefhebbers van jaren 80 Hard Rock zullen met ‘Street Lethal’ niet teleurgesteld worden.

Zwakste nummer van het album is het ietwat overbodige instrumentaaltje ‘Final Fury’ wat als intro dient voor titel nummer ‘Street Lethal’. Positieve uitschieter is afsluiter ‘Thief In The Night’ waar op Crazy Lixx laat horen ook met langere nummers prima uit de voeten te kunnen. Een dikke 8 voor deze Zweedse rockers derhalve. (80/100) (Frontiers Records)

Track List

1 Enter The Dojo (1:02)
2 Rise Above (4:24)
3 Anthem For America (3:41)
4 The Power (4:21)
5 Reach Out (3:39)
6 Final Fury (2:18)
7 Street Lethal (3:03)
8 Caught Between the Rock n’ Roll (4:43)
9 In The Middle Of Nothing (4:49)
10 One Fire – One Goal (5:14)
11 Thief In The Night (7:25)

Line Up

Danny Rexon – Vocals
Joél Cirera – Drums
Jens Anderson – Bass
Chrisse Olsson – Guitar
Jens Lundgren – Guitar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ