The Neptune Power Federation – Le Demon De L’Amour

Facebookrssmail

De hoes en titel van het nieuwe album van de Australische psych hardrockers The Neptune Power Federation geven al een hint naar de tekstuele inhoud van dit album. Alle acht de nummers zijn namelijk liefdesliederen. Gelukkig zijn deze het tegenovergestelde van het gros van de liefdesliedjes in de rock/metal. Vaak zijn dit de ballades op een album. Hier is geen ballade te vinden, vandaar dat deze cupido er niet mierzoet uitziet en hij in de albumtitel als ”demon” wordt omschreven.  

De band viert dit jaar hun tienjarig bestaan en brengt met ‘Le Demon De L’Amour’ hun vijfde album uit. Aan het roer staat Loz Sutch die hier wederom haar krachtige stem laat spreken. Verder staat de band garant voor dikke riffs, goede solo’s en zijn ze niet vies van een lekker refrein.  

Het album opent met een riff die zo van landgenoten Airbourne had kunnen zijn. ‘Weeping On The Morn’ is ook gelijk het langste nummer op de plaat. Deze riff maakt halverwege het nummer plaats voor wat rust en komt de psychedelische kant van de band aan bod alvorens de het tempo en het heavy geluid weer langzaam terugkeren.  

‘Baby You’re Mine’ heeft dan weer een funky baslijn. Maar het instrument wat in dit nummer de show nog net een tikje meer steelt is het Hammond orgel wat je hoort. Al moet worden toegegeven dat de gitaarsolo ook meedoet in de race. Een van de beste tracks op de plaat.  

Een van de meer toegankelijkere nummers is ‘Madly In Love’ dit heeft een Roxette achtig koortje, daaroverheen ligt een heavy riff een gooit Sutch er een behoorlijke distortion op. Het komt allemaal mooi samen voor een nummer dat wel een behoorlijke poos in je hoofd blijft zitten. Een geweldige solo kan natuurlijk niet ontbreken en doet dat dan ook niet. 

Op het laatste nummer komt het intro je wel erg bekend voor. Een van de bekendste liefdesnummers uit de rock is van iemand die we pas hebben verloren. ‘You Took The Words Right Out Of My Mouth’ van Meat Loaf wordt hier geërd. Dat moet voor de band ook wel een dubbel gevoel geven nu de man er niet meer is. Het hele nummer heeft wel wat weg van de theatralere muziek van Meat Loaf. Zonder enige twijfel een grote inspiratiebron voor dit nummer.  

Le Demon De L’Amour, een album vol met dikke, goede riffs, solo’s, melodieën en refreinen die blijven hangen, een erg sterke frontvrouw. Laat je niet afschrikken door de veelal zoet klinkende titels, dit zijn ze, muzikaal gezien, allesbehalve. Soms snap je niet dat een band niet groter is dan ze zijn. Eerlijk moet ik bekennen dat The Neptune Power Federation mij tot voor kort ook onbekend was, maar dat is een van de leuke dingen. Je komt met enige regelmaat een band tegen waar je na een paar nummers verkocht bent. Deze Australische band is er een, zeker een aanrader! (85/100) (Cruz Del Sur Music) 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ