Happy birthday Jeffrey Ament

Facebookrssmail

Jeffrey Allen Ament is geboren in Havre (Montana) op 10 maart 1963 is een Amerikaanse bassist en songwriter. Samen met Stone Gossard, Mike McCready en Eddie Vedder is hij de oprichter van de Amerikaanse grungeband Pearl Jam. Ament heeft ook een muzikaal verleden bij Green River, Mother Love Bone en Temple Of The Dog.

De band werd vooral bekend door de eerste albums. ‘Ten’ (1991) (dat meer dan dertien miljoen keer in de Verenigde Staten werd verkocht) bevat nummers als ‘Alive’, ‘Jeremy’, ‘Even Flow’ en ‘Black’. Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone schreef hierover: “Ze zullen nooit meer zo’n grote plaat maken. Geen enkele rockband zal dat doen”. Het tweede album ‘Vs.’ (1993) was destijds het snelstverkopende album in de Verenigde Staten met een miljoen verkopen binnen de eerste week, zeven miljoen verkopen in totaal en vijf weken bovenaan de charts.

In Nederland en België heeft de band een grote reputatie en veel fans. Het album ‘Ten’ wordt nog steeds gezien als een van de beste rockalbums ooit gemaakt.

RockMuZine feliciteert Jeffrey met verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ