Happy birthday Jerry Cantrell

Facebookrssmail

Jerry Cantrell (Tacoma, Washington, 18 maart 1966) is gitarist, zanger en songwriter in de grungeband Alice in Chains. Hij richtte de band in 1987 op en brak daarmee begin 1993 door met het succes album ‘Dirt’. Door de voortdurende drugsproblemen van zanger Layne Staley was de status van Alice In Chains gedurende een langere periode onduidelijk en Cantrell startte hierdoor een solocarrière. Hij bracht in 1998 het album ‘Boggy Depot’ (Columbia) uit, waarop hij speelde met de drummer van Alice In Chains, Sean Kinney en bassist Les Claypool van Primus. In 2002 bracht hij zijn tweede album ‘Degradation Trip’ (Roadrunner) met Mike Bordin op de drums en Robert Trujillo (Ozzy Osbourne, Metallica) als bassist. In november 2002 werd het album opnieuw uitgebracht als dubbelalbum, met elf nieuwe nummers en opgedragen aan de inmiddels aan een overdosis drugs overleden Staley. ‘She Was My Girl’ van het album ‘Degradation Trip’ maakte deel uit van de soundtrack voor de film ‘Spider-Man’ uit 2002.

Cantrell speelde mee in de film ‘Singles’, samen met de rest van Alice In Chains, waar hij de nummer ‘It Ain’t Like That’ en ‘Would?’ ten gehore bracht. Ook in de film ‘Jerry Maguire’ had hij een rol.

In 2005 kwamen de drie overgebleven leden van Alice In Chains weer bij elkaar voor een optreden om hulp te vergaren voor de slachtoffers van de tsunami-ramp in Azië eind 2004. De vocalen werden verzorgd door een aantal gastzangers, onder wie Maynard James Keenan van Tool en Ann Wilson van Heart. Intussen had Cantrell vriendschap gesloten met William DuVall, een zanger/gitarist uit Atlanta. Met DuVall als vocalist werd een kleine reünietoer door de VS en Europa gedaan en sindsdien DuVall is de vaste zanger van Alice In Chains. In 2009 bracht Alice In Chains een nieuw album met de titel ‘Black Gives Way to Blue’ uit.

RockMuZine feliciteert Jerry met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ