Happy birthday Billy Sheehan

Facebookrssmail

William ‘Billy’ Sheehan is geboren op 19 maart 1953 in Buffalo, New York en is een Amerikaanse bassist, bekend van de bands Mr. Big en The Winery Dogs. Mr. Big werd opgericht in 1988 en ging in februari 2002 uit elkaar en werd in 2009 weer herenigd in de oude bezetting. Ze staan bekend om hun complexe maar toch toegankelijke en makkelijk luisterbare songs. De stijl is een combinatie van pop, rock en snelle gitaar- en bassolo’s van Billy.

Mr. Big wist een aardige populariteit te vergaren en toch liep het nooit vlotjes met de heren, conflict na conflict zorgde ervoor dat er geen sprake was van enige continuïteit. Begin 2009 werd bekendgemaakt dat de groep weer in originele bezetting bij elkaar komt om te vieren dat 20 jaar geleden hun eerste album uitkwam. Naar aanleiding hiervan ging de band dat jaar op een tournee die begon in Japan. Platenmaatschappij Warner Music bracht geremasterde versies uit van de vier studio-albums, alsmede een verzamel cd en dvd.

Mr. Big en The Winery Dogs waren niet de enige bands waarin Billy Sheehan actief was zo werkte hij in bands als onder anderen Steve Vai, Talas, David Lee Roth en Niacin en hij is de uitvinder van het two-hand tapping op de basgitaar.

RockMuZine feliciteert Billy met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ