Happy birthday Bill Kelliher

Facebookrssmail

Bill Kelliher werd geboren op 23 maart 1971 en is een muzikant uit Atlanta, Georgia , vooral bekend als gitarist van heavy metal band Mastodon. Mastodon is een Amerikaanse band die qua stijl tussen hardcore, hardrock en metal in zit. De band, die actief is sinds 1999, is door zijn diverse invloeden niet makkelijk in een genre in te delen. Zo zijn er niet alleen vanuit alle metal- en hardcoresubgenres invloeden, maar bijvoorbeeld ook uit de jazz.

Kelliher werkt alleen backing vocals in Mastodon. Zijn harde vocalen werden grotendeels toegepast in Mastodon’s eerdere opnames als ‘remissie’, ‘Leviathan’ en ‘Call of the Mastodon’, waarin hij de grunt gebruikte. In het nummer ‘Deathbound’, wordt hij gecrediteerd als leadzanger. Hij deelt gitaar plichten met Brent Hinds, voornamelijk verantwoordelijk voor het solowerk, hoewel Bill ook af en toe een solo speelt zoals op ‘Sleeping Giant’, of geharmoniseerde ‘dual leads’ met Hinds, zoals op ‘Black Tongue’.

RockMuZine feliciteert Bill Kelliher met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ