Happy birthday Matt Letley

Facebookrssmail

Matt Letley werd geboren op 29 maart 1961 in Gillingham, Verenigd Koninkrijk en is drummer, vooral bekend vanwege de periode tussen 2000 en 2013 waarin hij de drummer was van de Engelse hardrock-band Status Quo. 

Matt Letley eerste opnames waren op 12 jarige leeftijd met zijn broer Mark voor progressieve rock band Sindelfingen. Als drummer was hij ook actief voor verschillende artiesten als a-ha, Bob Geldof, Vanessa Mae, Hank Marvin and Kim Wilde. In 2000 trad hij toe tot Status Quo en zijn eerste tour was de ‘Just Doin’ It’ tour in 2006. Met Status Quo was Matt medeverantwoordelijk voor zes albums: ‘Heavy Traffic’ (2002), ‘Riffs’ (2003), ‘The Party Ain’t Over Yet'(2005), ‘In Search of the Fourth Chord’ (2007), ‘Quid Pro Quo’ (2011) en ‘Bula Quo!’ uitgebracht in 2013.

Op 17 december 2012 kondigde Matt Letley zijn vertrek aan na 12 jaar bij Status Quo, zijn laatste optreden voor de Engelse rockers was op 19 December in de O2 Arena, hoewel hij nog wel te horen is op het album ‘Bula Quo!’ van het jaar erna.

RockMuZine feliciteert Matt Letley met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ