Pink Floyd komt met nieuwe single

Facebookrssmail

De legendarische Britse prog rock band Pink Floyd heeft aangekondigd vanavond om middernacht de nieuwe single ´Hey Hey Rise Up´ uit te brengen. Alle opbrengsten van dit nummer zullen naar Ukraine Humanitarian Relief gaan.

David Gilmour en Nick Mason worden op deze single vergezeld door bassist Guy Pratt, die al lange tijd bassist was voor de band. Op keyboards Nitin Sawhney. Er is ook nog een gast artiest op vocals te horen. Andriy Khlybnyuk van de Oekraïenseband Boombox.

Het nummer is vorige week opgenomen in de studio van Gilmour. De vocalen van de gastzanger die worden gebruikt komen van Instagram. Hij zingt hier WO1 protestsong ‘The Red Viburnum In The Meadow’. De titel van het nieuwe nummer is gebaseerd op de laatste zin van dit lied.

“We, like so many, have been feeling the fury and the frustration of this vile act of an independent, peaceful democratic country being invaded and having its people murdered by one of the world’s major powers,” aldus David Gilmour, die zelf een Oekraïense schoondochter heeft.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ