8e Editie ‘Remember Phil & Gary’ op 1 en 2 Februari 2019 in Culemborg en Weert

Facebookrssmail

Het evenement Remember Phil & Gary met de eerste editie in 2012 is opgezet door Peter Vleeshouwers als eerbetoon aan Philip Parris Lynott en Robert William Gary Moore. Beide muzikanten lieten een enorme erfenis aan tijdloze muziek na die miljoenen mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd. Tijdens de 8e editie zullen drie bands optreden.

Dat zijn:
– de uit Oostenrijk afkomstige band Bad Chihuahua met de bij het RGP publiek inmiddels bekende en in Spanje wonende frontman Barry James (zij spelen een nog nooit eerder vertoonde set bestaande uit solonummers van Phil Lynott),
– de Gary Moore Tribute Band (met muzikale leider Marcel Coenen, bekend van o.a. Ayreon)
– en de uitsmijter Parris, de beste Thin Lizzy tribute band van de wereld.
– Verder zal er sprake zijn van een aantal verrassingen en zal een aantal gastmuzikanten komen meespelen.

Terug naar 2 avonden

De afgelopen 2 edities kende Remember Phil & Gary slechts 1 avond – 1 locatie in ons land. In 2019 gaan ze weer terug naar 2 shows en dus 2 avonden en 2 locaties. Het evenement wordt volgend jaar gehouden in De Gelderlandfabriek in Culemborg (op 1 februari) en in Muziekcentrum de Bosuil in Weert de dag erna (2 februari). Als vanouds worden de locaties omgetoverd in Ierse sferen om de twee
muziekhelden te eren met live muziek. De organisatie is zeer verheugd dat  ‘Remember Phil & Gary’ ook op de nieuwe locatie in Culemborg zal plaatsvinden. Deze zaal ligt direct naast het treinstation van
Culemborg en vlakbij de A2. Hiermee vervult de organisatie een wens van menig Phil & Gary fan uit het midden van het land.

Opbrengst

Ook deze edities zal er weer een loterij zijn waar unieke prijzen te winnen zijn. De opbrengst van beide avonden is bestemd voor het Roisin Dubh Trust fonds, dat is (mede-) opgericht door Philomena Lynott (de moeder van Phil) om enerzijds de gedachtenis aan haar wereldberoemde zoon in ere te houden, maar anderzijds vooral om jonge muzikanten te ondersteunen.

Kaartverkoop Remember Phil & Gary

De kaartverkoop is inmiddels begonnen via (o.a.) de websites van de zalen: www.debosuil.nl en www.degelderlandfabriek.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ