Happy birthday Kenny Hickey

Facebookrssmail

Kenneth Shaun “Kenny” Hickey werd geboren op 22 mei 1966 en is een Amerikaanse heavy metal muzikant, bekend als medeoprichter, gitarist en achtergrondzanger van de gothic metal band Type O Negative. Naast Type O Negative is Kenny de zanger / gitarist van heavy metal band Seventh Void en de tour gitarist voor Danzig. In beide bands speelt Johnny Kelly de drums.

Kenny Hickey is geboren in New York. In 1986 werd hij gevraagd voor Type O Negative nadat Carnivore guitarist Marc Piovanetti was mislukt. Kenny Hickey was al in zijn jeugdjaren bevriend met de overige bandleden en groeide op in dezelfde buurt. Kenny is te horen op iedere Type O Negative release met Peter Steele en Josh Silver (later in 1994 vervangen door Johnny Kelly).

Met Type O Negative was hij medeverantwoordelijk voor de albums: ‘Slow, Deep and Hard’ (1991), ‘The Origin of the Feces’ (1992), ‘Bloody Kisses’ (1993), ‘October Rust’ (1996), ‘World Coming Down’ (1999), ‘Life Is Killing Me’ (2003) en de laatste release ‘Dead Again’ (2007). Op 14 april 2010 overleed Peter Steele aan een hartkwaal, zijn overlijden betekende het einde van Type O Negative.

Met Seventh Void produceerde Kenny Hickey vooralsnog 1 album, ‘Heaven Is Gone’ dat in 2009 verscheen.

RockMuZine feliciteert Kenny met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ