Happy birthday Dave Pybus

Facebookrssmail

Dave Pybus is geboren 4 juni 1970 is een extreme metal muzikant, best bekend als de voormalige bassist van Cradle of Filth. De eerste band van Dave Pybus heette Anul Death (1988-1991), die later zijn naam veranderde in Darkened. Van 1990-1994 werkte Dave bij Peaceville Records als grafisch ontwerper, rond 1993 heeft Peaceville een Amerikaanse distributieovereenkomst met Caroline ondertekend, waar Dave en Lyle Preslar samen meer dan een jaar samenwerken.

In 1991 vormde Dave Dreambreed, een band waarin hij zang gaf en gitaar speelde. Ze werden beïnvloed door de Misfits en hebben in 1995 een zes-track Mini CD ‘Sometime’ uitgegeven. Dave bleef in Dreambreed, waar ook Duncan Patterson van Anathema in speelde, tot 1998, waarna hij bij Anathema de bassist werd. In 2005 nam Dave een zes maanden pauze van Cradle of Filth en begon Sixsixsix Records. Na zijn pauze kwam hij weer bij Cradle of Filth en speelde bas op het debuut Angtoria album, uitgebracht in april 2006 via Listenable Records .

RockMuZine feliciteert Dave Pybus met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ