Happy birthday Tom Araya

Facebookrssmail

Tom Araya werd geboren als Tomás Enrique Araya Díaz in Viña del Mar, Chili op 6 juni 1961 en is de zanger en basgitarist van Slayer. Araya werd geboren in Viña del Mar, Chili, als vierde kind in een gezin van negen. Toen hij vijf was verhuisde hij met zijn familie naar South Gate, Californië. Op het internet wordt gespeculeerd dat de familie dit besloot vanwege de politieke onrust in Chili met betrekking tot Augusto Pinochet, maar Araya ontkent dit.

Zijn oudere broer speelde gitaar en dit zorgde ervoor dat Araya op zijn achtste voor het eerst een basgitaar in zijn handen kreeg. Samen speelden ze nummers van The Beatles en The Rolling Stones. In 1981 werd hij aangesproken door Kerry King, die Araya vroeg om mee te doen met zijn band Slayer. De rest van het verhaal is bekend….

Een reeks aan albums met klassiekers als ‘Show no mercy’ (1983), ‘Hell Awaits’ (1985) en ‘Reign in blood’ uit 1986. Tom speelt nog altijd met Kerry King, Dave Lombardo is vervangen door Paul Bostaph na onoverkomelijke meningsverschillen terwijl Gary Holt de honneurs waarneemt voor Jeff Hanneman na het tragische overlijden van Jeff.

Slayer dendert door getuige het laatste album ‘Repentless’ uit 2015 en hoewel de band nu feitelijk gestopt is, gokken wij op een snelle comeback.

RockMuZine feliciteert Tom met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ