Happy birthday Dino Cazares

Facebookrssmail

Dino Cazares werd geboren op 2 september 1966 in El Centro, Californië en is een Amerikaanse muzikant, bekend als mede-oprichter en gitarist van industrial metal groep Fear Factory. Hij is ook de oprichter van de metal bands Divine Heresy en Asesino en hij was een van de oprichters van de super-groep Brujeria.

Dino Cazares ontmoette drummer Raymond Herrera en formeerde vervolgens Fear Factory in 1989 onder de naam Ulceratie, dat werd omgedoopt tot hun huidige naam Fear Factory in het navolgende jaar. De band’s eerste album, ‘Soul of a New Machine’, een album dat was gewijd aan Dino Cazares zijn moeder Natividad, en oudere broer Joey. Voor het ontstaan van Fear Factory speelde Dino Cazares in de grindcore band Excruciating Terror. De Mexicaanse death / grind side-project band Brujeria werd later gevormd met leden van o.a. Faith No More, Fear Factory.

Behalve Fear Factory, Brujeria, Divine Heresy en Asesino was Dino ondermeer actief in de volgende projecten: Nailbomb, Junkie XL (‘Big Sounds of the Drags’, 1999), Soulfly (‘Soulfly’, 1998) en Cypress Hill (‘Skull & Bones’, 2000).

RockMuZine feliciteert Dino Cazares met zijn 50ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ