Happy birthday Michael Monroe

Facebookrssmail

Matti Antero Kristian Fagerholm werd geboren op 17 juni 1962 in Helsinki, en beter bekend onder zijn artiestennaam, Michael Monroe. Michael is een Finse rockmuzikant en multi-instrumentalist, beroemd als de zanger van de glam punk band Hanoi Rocks en daarnaast als de frontman voor de “all-star” nevenprojecten, zoals Demolition 23 en Jeruzalem Slim (met Steve Stevens ).

Hanoi Rocks was een Finse rock band opgericht in 1979. De meest succesvolle periode kwam in de vroege jaren ’80. De band ging in 1985 uit elkaar, een jaar na hun drummer Nicholas ‘Razzle “Dingley was omgekomen bij een auto-ongeluk. Originele leden zanger Michael Monroe en gitarist Andy McCoy werden herenigd in 2001 en waren actief met de nieuwe line-up van Hanoi Rocks tot 2009.

Volgens de Finse radio en tv-persoonlijkheid Jone Nikula (die ook de Hanoi Rocks tour manager was in de jaren 2000), heeft Hanoi Rocks tussen de 780.000 en 1.000.000 albums verkocht over de hele wereld maar vooral in Scandinavië en Japan.

RockMuZine feliciteert Michael Monroe met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ