Kings Of Leon sterk maar plichtmatig in Weert

Facebookrssmail

Donderdagavond 7 juli opende de Amerikaanse band Kings of Leon het festivalterrein van Bospop in Weert. Niet geprogrammeerd als Bospopact, maar een eigen concert, met support van Ten Times a Million, Balthazar en Stereophonics.

De Nederlands/Duitse alternatieve rockband Ten Times A Million mag deze donderdagavond openen. Erg jammer is het wel dat ze zo vroeg geprogrammeerd staan, want de wei is nog vrijwel leeg. De mensen die wel de moeite hebben genomen om op dit vroege tijdstip al aanwezig te zijn krijgen volledig waar voor hun geld. Ten Times A Million troeft iedere band inclusief Kings Of Leon af als het gaat om intensiteit en gedrevenheid. Dit komt vooral door de uiterst sympathieke frontman Martin Duve. Niet voor niets hebben ze eerder dit seizoen al de tenten op respectievelijk Bevrijdingsfestival Den Bosch en Pinkpop plat gespeeld. De festivalband bij uitstek. Gaat dat zien!

Na dit feest is het aan de Belgische band Balthazar om dit te continueren, een onmogelijke taak, mede omdat de muziek van Balthazar stukken minder dynamiek bevatten. De alternatieve Indie rock die Balthazar speelt nodigt minder uit om massaal uit de bol te gaan. Balthazar heeft natuurlijk wel degelijk bestaansrecht, niet voor niets hebben ze al op de podia van onder andere Pukkelpop, Rock Werchter, Lowlands en Eurosonic (wat hun Europese doorbraak in een stroomversnelling zette) gestaan. Mijn kopje thee is het echter niet.

Hierna is het de beurt aan Stereophonics. Stereophonics wordt gezien als één van de beste Britse livebands en laat dit in Weert ook horen. De prettig in het gehoor liggende rock wordt goed ontvangen. Vooral de krakers ‘Dakota’, ‘Maybe Tomorrow’ en ‘Have A Nice Day’ krijgen de handen op elkaar en de stembanden in beweging.

Kings Of Leon doet wat het moet doen, al is het wel erg plichtmatig en op routine. De Amerikenen hebben een haat-liefde relatie als het gaat om concerten in Nederland. Op Lowlands in 2003 en als voorprogramma van Axl Rose in het Goffertpark in 2007 stalen de mannen de show nog, op North Sea Jazz in 2008 waren ze een nogal onwennige vreemde eend in de bijt en het optreden op Pinkpop wordt herinnerd als de show van het viertal dat ongeïnteresseerd en zonder plezier op het podium plichtmatig stond te spelen.

Het plezier is in Weert gelukkig terug, hoewel de nummers routinematig worden afgewerkt. De Amerikanen spelen uiteindelijk een mooie uitgebalanceerde set. En het publiek smult, vanaf ‘When You See Yourself, Are You Far Away’, via de sterk gebrachte superhit ‘Use Somebody’ tot en met de doorbraaksingle ‘Sex On Fire’. De uitvoering is meer dan goed en ook de lichtshow en bijbehorende videobeelden maken van de show een af verhaal. Ja, er is wel contact met het publiek, maar aan alles bleek dat Kings Of Leon routinematig hun show spelen. En dat doen ze goed. Kings of Leon vermaken Weert en lijken het speelplezier, en daarmee het publiek, te hebben herwonnen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ