Lamb of God trekt zich niets aan van stroomstoring

Facebookrssmail

Tussen alle grote festivals en concerten door hadden de metal-grootheden van Lamb Of God gewoon even tijd om een kleine clubshow te spelen, en wel in de Iduna te Drachten, die volledig uitverkocht was. Aangezien de band door heel Europa tourt en ook al eerder speelde op Fortarock, was er nog een gaatje vrij in hun agenda die de bookers van Into The Grave maar al te graag wilden vullen. Als supportact hadden ze voor de laatste vijf reeks concerten het Amerikaanse ASG mee, en werden deze beiden vergezeld door het locale Stonehawk.

Voor aanvang van het concert en tussen de optredens door was bijna de gehele zaal buiten te vinden, aan de weg waar men nog volop genoot van de laatste zonuurtjes van de zeer zonnige dag. Om tien voor half negen betraden de mannen van ASG het podium en brachten een dikke portie stonerrock met zich mee. Een genre dat je niet gauw zou verwachten in het voorprogramma van Lamb Of God, dat zichzelf adverteert als pure American metal, maar bij de eerste noten van ASG voelde het meteen goed. Een band die strak en zwaar speelt.

Om tien voor half tien is het dan tijd voor de Randy Blythe en consorten om hun naam waar te maken in Drachten. Lamb of God komt hard binnen met ‘Desolation’, het tweede nummer van hun meest recente plaat ’Resolution’. Wanneer iedereen lekker opgewarmd is valt plotseling het geluid uit en klinken de onversterkte klanken van Randy’s vocalen door de zaal. Kort daarna valt ook de verlichting uit en is er grote verwarring op het podium. Tijdens de stilte en chaos van verschillende crewleden kondigt de niet-alcohol-drinkende vocalist Randy aan dat dit een uitgelezen kans is om even naar de bar te stappen om een biertje halen. Na even wachten is het probleem opgelost en brullen de gitaren van Willy en Mark weer uit de speakers.

De mannen gaan weer door waar ze gebleven waren en speelden alsof er niets gebeurd was. Na drie nummers van de recentste plaat is het tijd voor wat meezingers in de vorm van ‘Walk With Me In Hell’, ‘Ruin’ en ‘Set To Fail’. Aangezien deze zomer een nieuw album staat gepland, genaamd ‘Hiatus and VII: Sturm und Drang’, wordt er ook een nieuw nummer, ‘Still Echoes’, gespeeld, waar onlangs een video van is verschenen.

(2015-6-30) Lamb Of God-6

Vervolgens speelt de band uit Richmond, Virginia lekker door en gaat als een locomotief door de setlist, met veel beweging en energie op het podium van zanger Randy. De band heeft er zin in en laat dat ook blijken door wat intern vermaak binnen de band. In de zaal is er constant een grote moshpit en is er op een gegeven moment zelfs sprake van een wall of death. Als afsluiting wordt Drachten getrakteerd met nummers als ‘Laid To Rest’, ‘Redneck’ en van het album ‘New American Gospel’ het meedogenloze ‘Black Label’.

Naast alle optredens op grote podia, in verscheidene concertzalen en mega festivals laat Lamb Of God zien dat de band ook zeer goed tot zijn recht komt op een kleiner podium met een intiemere sfeer. Chapeau voor Iduna!

Foto’s (c) Frank Botman, RockMuZine.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ