Dropout Kings in Baroeg

Facebookrssmail

Het is 12 juli als Baroeg in samenwerking met Submit Fest weer een heerlijke feestje heeft gepland; Amerikaanse nu metal band Dropout Kings is voor het eerst in Europa te vinden, en natuurlijk staat Rotterdam op de bestemmingslijst! Helaas is het niet de eerste Nederlandse show (dat voorrecht kreeg Melkweg al op 26 juni), maar dat mag de pret niet bederven. 

Hoewel Dropout Kings zelf al genoeg reden zijn om naar deze show te gaan, is als opener de uit Lelystad afkomstige rap metal formatie Frontstreet toegevoegd aan deze show. Waar met de start van de set de zaal redelijk leeg is, groeit het publiek rustig terwijl de band speelt. Het publiek lijkt goed op te warmen door de catchy muziek van het vijftal.

Er zit ongeveer een half uur tussen de sets, maar dan uiteindelijk is het zo ver; Dropout Kings betreed het podium. De band opent met ‘Going Rogue’, en schiet tijdens zijn set door een flink aantal nummers van zowel Audiodope als GlitchGang heen, met natuurlijk ook nieuwste single ‘Hey Uh’ er tussen.

Zelf zijn de heren erg actief op het podium, iets wat ook in de zaal zelf erg goed terug te zien is. Een echte mosh pit mogen we het wellicht niet noemen, maar als er iets is wat het publiek niet doet, is het stilstaan. De bandleden staan stuk voor stuk met een grote lach op het podium, wat erg aanstekelijk is. Zanger Adam springt tijdens de set meerdere keren midden het publiek in om daar vrolijk verder te gaan met z’n nummers.

Uiteindelijk heeft de band maar 45 minuten gespeeld aan het einde van z’n set, maar misschien was dit maar goed ook gezien de temperatuur die het in Baroeg was. Al met al heeft Dropout Kings duidelijk laten zien een sterke live band te zijn, en het publiek heeft laten zien dat er genoeg reden is voor de band om vaker deze kant op te komen. Dus… tot de volgende keer?

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ