Those Damn Crows slagen voor eerste concert op Nederlandse bodem in Doornroosje

Facebookrssmail

De moderne hard rock band Those Damn Crows uit Wales stond afgelopen zaterdagavond voor het eerst op het podium in Nederland. De kleine zaal van het Nijmeegse Doornroosje was het decor. Met hun pakkende melodische hard rock en goede live reputatie heeft de band het thuisland al in weten te pakken en eindigde hun nieuwste album , zo vertelde zanger Shane Greenhall, op de derde plaats in de charts. Dat is niet mis. Hij grapte nog dat het hier ´´no fuck´´ deed.

Nu is de band dus klaar om ook de rest van Europa te veroveren. De nieuwe tour werd zelfs deze avond afgetrapt. Het voorprogramma werd verzorgd door The Cruel Knives. Deze band bleek een goede zet een paste ook goed bij de hoofd act. The Cruel Knives zijn net even een tikkie ruiger. De zaal stond al redelijk vol. De band speelde strak en heeft de songs in huis om het publiek al goed mee te krijgen en warm te maken voor Those Damn Crows. Dat lukte en ook de gemene messen kregen de zaal aan het meezingen. Een energieke, goede set die zeker voor een nieuwe lading fans heeft gezorgd. Zo bleek achteraf ook bij de merch waar de band alle tijd nam voor een praatje en/of plaatje.

Dan horen we stipt om half negen kraaien. Kraaien die ritme gevoelig mee krijsen op de onheilspellende introtune. Leuk bedacht, originele opkomst. Dan komen ze één voor één het podium op en roepen ze, wederom op muziek: We are Those Damn Crows en zette direct de beuker ‘Who Did It’ in. Direct is het geluid meer dan dik in orde. Het publiek zit door gelijk een van de bekendere nummers te pakken, er al snel goed in. Veel tijd tussen de nummers heeft de band niet, want direct komt ook een van de betere songs van het nieuwste album ‘Man on Fire’ voorbij. Ze zouden slechter kunnen beginnen zeg maar. Ook op de set van Those Damn Crows valt werkelijk niets aan te merken als het gaat om geluid of plezier en interactie met elkaar en publiek. Het enige wat jammer was is dat de set nog geen anderhalf uur duurde. Er werd tevens geen toegift gebracht. En op een persoonlijke noot was ik het eens met die ene fan die de band vroeg om ‘Be You’ te spelen. Die had ik ook graag gehoord, maar goed nieuws, die beloofde de band te spelen de volgende keer dat ze in ons land spelen.

Naast beukers heeft de band ook een aantal meer gevoeligere nummers. Die maakte vanavond zeker indruk. De prachtige deels piano versie van ‘Blink of an Eye’ en ‘This Time I’m Ready’. Het plezier spatte van het podium en ook de dankbaarheid dat ze hier op het podium mochten staan. Blij met een bijna gevulde zaal, zo de eerste keer in Nederland. Ze gingen leuk om met de respons die ze kregen toen ze vroegen wie het nieuwe album al gekocht had. ‘’Well that’s not many’’.

Er waren veel mensen die de band nog niet echt goed konden en daarmee zetten die verdomde kraaien dus een goede stap in het groeiproces. Ook Those Damn Crows heeft er een hoop zieltjes bij gewonnen deze avond, en terecht. De band speelde ontzettend goed, met een puike setlist. Klaar om Europa te veroveren en dan mogen ze wat mij betreft in jaren die komen nog lekker vaak langskomen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ