Razor – Cycle of contempt      

Facebookrssmail

Al eens eerder gememoreerd, dan ben je al bijna 40 jaar thrashfan en dan heb je sommige bands gewoon gemist, Waarom ? Geen idee. Dat is onder andere het geval bij het Canadese Razor. Al opgericht in 1983 volgen er eerst twee demo’s en 1 EP voordat in 1985 het debuutalbum uitgebracht wordt. In sneltreinvaart wordt er jaarlijks een album uitgebracht tot en met 1991, in 1997 nog 1 album, maar dan blijft het heel lang stil. Net zoals bij veel bands begint het na vele jaren toch te kriebelen, dus ook bij Razor, de band is na jaren voortsudderen onlangs weer echt actief geworden en brengt nu dan 25 jaar na het laatste full-album ‘Decibels’ hun negende album ‘Cycle of contempt’ uit.

Razor is niet vies van snelheid, het overgrote deel van de nummers wordt op topsnelheid op je afgevuurd. Uitzondering is het licht uptempo ‘First hate rate’ wat door zijn ritme en zanglijn ook doet denken aan Nasty Savage, met naar het einde wel weer een thrashversnelling. Al snel komen enkele gebreken bovendrijven van dit album, eentonige zang, bijna alle nummers worden in dezelfde toonhoogte gezongen, gitaren welke te zacht in de mix staan, een nauwelijks variërende drummer met de voorspelbare fills, een wat gedateerde productie en daardoor gaan de nummers die bijna allemaal op dezelfde snelheid op je afgevuurd worden na een paar nummers te veel op elkaar lijken. Let wel, de meeste nummers klinken op zichzelf niet slecht, maar als geheel wordt het album op een gegeven moment toch wat te eentonig en van een band welke al bijna 40 jaar actief is en in het verleden succesvol is geweest, mag je meer verwachten.

Ben je Razor-fan dan zie je dit wellicht anders en zul je het album zeer waarschijnlijk een stuk hogere score geven. Persoonlijk vind ik dit album ondersneeuwen in de hausse aan thrash-releases. 68 /100 (Relapse Records )

Tracklist

 1. Flames of control
 2. Jabroni
 3. Off my meds
 4. A bitter pil
 5. Crossed
 6. First hate rate
 7. Cycle of contempt
 8. Setup
 9. Punch your face in
 10. All first fighting
 11. Darkness falls
 12. King shit

Lineup

 • Bob Reid – Vocals
 • Dave Carlo – Guitars
 • Mike Campagnolo – Bass
 • Rider Johnson – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ