COUNTERPARTS BREEKT OPNIEUW PATRONAAT AF

Facebookrssmail

Het is weer tijd voor een avond vol melodic hardcore. De mannen van Counterparts zijn een graag geziene gast in de Patronaat in Haarlem en op vrijdag 7 oktober komen zij de tent afbreken. Dit doen zij samen met Thrown en Justice for the Damned. Het beloofd een mooie avond te worden.

THROWN


Het is de beurt aan de Zweedse hardcore band Thrown om de show te openen. Helaas voor de heren is de zaal alles behalve gevuld. Dit weerhoud de mannen er niet van om een energieke show neer te zetten. Op een gegeven moment krijgen ze een aantal mensen goed mee en wordt er toch wel lekker bewogen in de zaal. Ook spelen zij hun meest recente single ‘Grayout’ die goed in de smaak valt bij het publiek. Het is een korte set van ongeveer 20 minuten die wel vrij abrupt tot een einde komt. Het doek schuift langzaam dicht en het is tijd om het podium om te bouwen voor de volgende act.

JUSTICE FOR THE DAMNED


Dan is het tijd voor de deathcore band uit Australië genaamd Justice for the Damned. De zaal is ondertussen lekker gevuld en deze band blijkt geen onbekende te zijn voor een groot deel van het publiek. De nummers vallen in de smaak en tijdens ‘Pain is Power’ gaat het publiek volledig los. Deze track wordt uit volle borst meegezongen. Tevergeefs wordt er door vocalist Bobak gevraagd of er mensen het podium op willen klimmen. Dit gebeurt helaas maar eenmalig. Wel ontstaat er op verzoek een wall of death en is de eerste circlepit een feit. Je kunt met zekerheid zeggen dat het publiek is opgewarmd voor de headliner van de avond.

COUNTERPARTS


Ondanks dat deze show vrij recent is aangekondigd, aangezien de tour met The Amity Affliction last minute is gecanceld, zijn er een hoop mensen die tickets hebben gekocht. De zaal is ondertussen goed gevuld wanneer de mannen van Counterparts het podium betreden. De show wordt geopend met het nummer ‘Whispers of Your Death’ van het nieuwe album ‘A Eulogy for Those Still Here’ die toevallig vandaag is uitgebracht. Dit nummer is eerder gereleased en al goed beluisterd, want er wordt direct meegezongen vanuit de zaal.

Tijdens de gehele show is er voldoende interactie met het publiek. Vocalist Brendan Murphy bedankt iedereen die ondanks de late aankondiging toch tickets hebben gekocht, geeft aan dat hij blij is de tour te starten in Nederland, omdat de optredens hier altijd een succes zijn en hij geeft aan dat de band snel weer een bezoekje aan Nederland zal brengen. Ook is er genoeg tijd voor humor. Zo wordt er gevraagd of het publiek een extra lang applaus wil geven voor Thrown, zodat Brendan een shotje kan nemen en gaat hij halverwege de set even zitten om bij te komen met zo’n lange setlist.

Het is een erg energiek optreden en in de zaal zie je constant beweging. Een aantal mensen klimmen meerdere keren het podium op, om vervolgens terug de zaal in te springen. Daarnaast spelen de heren een erg gevarieerde set en komen er van bijna alle albums nummers voorbij. Denk hierbij aan ‘No Servant of Mine’, ‘Stranger’, ‘Witness’ en ‘Your Own Knife’. Vanuit de zaal vraagt iemand of het nummer ‘The Disconnect’ gespeeld kan worden, waarop Brendan antwoord dat zij dit nummer altijd als laatste inzetten. Dit is ook deze keer niet anders. Nadat de mannen het podium verlaten voor de encore, keren zij terug om dit laatste nummer te gehoren te brengen. Uiteraard klimmen een aantal fans, zoals bij iedere Counterparts show, het podium op om het laatste stuk ‘I fucking hate the world, I fucking hate myself’ mee te zingen waarbij Brendan de microfoon afstaat.

Helaas is het optreden na een set van 18 nummers dan toch echt afgelopen. Het publiek wordt nogmaals bedankt, de band verlaat het podium en laat Patronaat afgebroken achter. Het was een goed optreden en iedereen kijkt uit naar de terugkeer van deze band.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ