Arch Enemy, Behemoth, Carcass en Unto Others zetten een ijzersterke show neer

Facebookrssmail

Eindelijk, het is zover: Unto Others, Carcass, Behemoth en Arch Enemy geven een concert in de Brabanthallen. Het concert is door ‘je weet wel’ al verplaatst geweest, maar de fans zijn daardoor alleen nog maar fanatieker geworden. Al snel vormt zich een rij van de deur tot en met de parkeerplek om de ingang te kunnen betreden en de zaal stroomt vol.

Unto Others:

Unto Others (voorheen ‘Idle Hands’) mag de avond openen. Voor velen even tijd om te landen en rustig binnen te komen. Unto Others speelt een mix tussen gothic metal en 80’s dark wave. Sommige bezoekers reageren wat verbaasd op dit genre, maar bij velen valt het goed. Met name de lead gitarist weet het publiek goed mee te slepen: zijn stage presence is fenomenaal.

Carcass:

De (melodic) deathmetal formatie Carcass weet het publiek in beweging te zetten. Een mooie moshpit wordt gevormd. Opvallend is dat er in het publiek veel Carcass shirts te vinden zijn. Menig man vertelt dan ook speciaal voor deze band naar de Brabanthallen te zijn gekomen.

Behemoth:

Behemoth houdt het publiek in spanning door zich te verschuilen achter een wit doek. Alleen de silhouetten zijn te zien van de bandleden. Eindelijk valt het doek, en de band is te zien. Behemoth zet strak in, en weet dit erg goed vol te houden. Het publiek is laaiend enthousiast, en de eerste crowdsurfers worden gespot. Behemoth weet de strakke show goed aan te kleden met kledingwissels en een vuurshow. Na de set schreeuwt het publiek dan ook om meer, maar het is aan Arch Enemy om de avond af te sluiten.

Arch Enemy:

Het is aan Arch Enemy om de avond af te sluiten. Het publiek gaat los… de vangploeg krijgt het druk: de crowdsurfers gaan helemaal los. Strakke solo’s, sterkte grunts, de show loopt gesmeerd. Ook het vuur mag weer vol ingezet worden, dat gave effecten geeft. Ook Alissa verandert een paar keer van outfit en de fans strijden zoals altijd weer om de setlist, plectra en de drumstokken. De tijd vliegt, en sneller dan verwacht is het dan al het einde van de avond. Al met al een zeer geslaagde avond met een sterke line-up.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ