Carpenter Brut speelt strakke set in Melkweg

Facebookrssmail

Het is 27 oktober als Carpenter Brut zo’n vier jaar na zijn laatste tour weer terugkeert naar Nederland. De Franse synthwave formatie strijkt ditmaal neer in de Max van Melkweg en brengt als support landgenoot Sierra mee.

De dik een halfuur durende set van Sierra start als de zaal al redelijk gevuld is. Openend met ‘Gone’ heeft Sierra een lekker lopende setlist opgebouwd. De verschillende nummers zitten met heerlijke soepele transities aan elkaar vast, waar het doorlopende element van stevige synths met harde bass een goede ondersteuning in bieden. Het publiek is duidelijk al goed in de stemming voor deze set, want er wordt flink gedanst in de zaal. Sierra zelf staat ook lekker actief op het podium terwijl ze haar aandacht jongleert tussen een drumpad, microfoon en haar DJ apparatuur.

Na de set van Sierra is er een klein halfuur aan “pauze” waarin de set van Carpenter Brut onthuld wordt; een set van 3 grote LED schermen op de achtergrond, een zooi aan lichten aan de voorkant net op het podium, een drumkit en in het midden een verrijdbare setup met keyboards met een gigantisch oplichtend logo. Kort voor de start van de set schalt ‘Backstreet’s Back’ door de speakers, wat door de zaal luidkeels meegezongen wordt. Direct nadat de Backstreet Boys klaar zijn klinkt toepasselijk ‘Opening Title’ van het nieuwe album ‘Leather Terror’, waar de tour van in het teken staat.

Gedurende de hele set is duidelijk te merken dat de heren weten wat ze doen; ze spelen strak, en het enige verschil met het album wat je kan horen is het feit dat er echte bekkens gebruikt worden ipv samples op de drums. Veel publieksinteractie is ook niet nodig; een mosh pit wordt vrij vroeg in de set gestart. De weinige interactie die plaatsvindt matcht de muziek; duister en strak.

Uiteindelijk spelen de heren zo’n 20 nummers, afsluitend met een cover van Michael Sambello’s ‘Maniac’. Geholpen door het feit dat alle nummers direct in elkaar doorlopen duurde de set alsnog maar anderhalf uur, maar het was wel anderhalf uur vol gas.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ