Venom Inc – There’s only black

Facebookrssmail

‘ There’s Only Black’ is het tweede album van Venom Inc., één van de twee bands die ontstaan is uit de legendarische Black Metal band Venom. De andere band, waarin zanger/bassist Cronos de scepter zwaait, is nog steeds Venom genaamd. Venom Inc. heeft gitarist Mantas oftewel Jeff Dunn zoals hij in het echt heet als origineel lid en belangrijkste man. Drummer Abaddon heeft het eerste album ‘Avé’ daterend uit 2017 ingespeeld maar omdat hij weinig progressie heeft gemaakt sinds de jaren 80 en zijn spel nog steeds aan alle kanten rammelt wordt hij kort na het uitbrengen van ‘Avé’ vervangen door War Machine (Jeramie Kling) die op dit album voor het eerst te horen is.

Met het Venom van de jaren 80 heeft Venom Inc. weinig meer te maken. De simpele op punkriffs gebaseerde metal met occulte teksten en een rauwe primitieve productie heeft plaats gemaakt voor strak gespeelde Blackened Thrash Metal. Met name drummer War Machine heeft een belangrijk aandeel in de progressie die Venom Inc. maakt met ‘There’s Only Black’ ten opzichte van ‘Avé’.

De albumtitel is gebaseerd op een bijna dood ervaring die Mantas in 2018 had toen hij door een hartaanval werd getroffen. Het geluid en het album zelf zijn zoals het een band als Venom Inc. betaamt: rauw, primitief en recht voor zijn raap. Beste nummers zijn ‘Tyrant’, waarbij het tempo iets wordt teruggeschroefd en dat midtempo wegbeukt met heerlijk riffwerk van Mantas. Het nummer doet me sterk denken aan een band als Celtic Frost. ‘Burn Liar Burn’ is ook een ietwat afwijkend nummer met lange instrumentale passages. Na een minuut of 3 wordt het gaspedaal echter volledig ingetrapt en vallen zang en drums in als een donderslag bij heldere hemel.

‘There’s Only Black’ is een erg sterk album wat zowel de oudere generatie fans als ook de hedendaagse Metalheads aan zal spreken. Binnenkort bezoeken ze ook ons land, gaat dat zien. Ik heb mijn kaartje al gekocht. (88/100) (Nuclear Blast Records)

Tracklist

 1. How Many Can Die (3:20)
 2. Infinitum (3:47)
 3. Come To Me (3:45)
 4. There’s Only Black (4:48)
 5. Tyrant (5:25)
 6. Don’t Feed Me Your Lies (5:50)
 7. Man As God (3:21)
 8. Burn Liar Burn (5:32)
 9. Nine (3:33)
 10. Rampant (4:05)
 11. The Dance (4:53)
 12. Inferno (5:19)

Lineup

 • Mantas (Jeff Dunn) – Guitars
 • Demolition Man (Tony Dolan) – Bass/Vocals
 • War Machine (Jeramie Kling) – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ