Crown Compass sterk in Little Devil Tilburg

Facebookrssmail

Vol verwachting afgereisd naar Tilburg voor het eerste live optreden van Crown Compass. Maar voor het zover is speelt eerst de band Xeno. Iedereen die wel eens in Little Devil is geweest weet dat ze hier niet echt over een groot podium beschikken. De 6-mans formatie Xeno met drie gitaristen, een bassist, toetsenist en drummer past er dan ook maar net op; dit in combinatie met evenveel microfoonstandaards geeft nogal een benauwd gevoel om naar te kijken. De heren zelf blijken er overigens niet echt om te malen want ze spelen een zeer goede en solide set. Ze grijpen ook gelijk de kans om nummers te spelen van hun binnenkort te verschijnen EP ‘Reconstruction’. Muzikaal zitten de songs erg goed in elkaar. De zang completeert het geheel ten goede, de wisselwerking tussen beide zangers verloopt gladjes. Deze progressieve metalband verdient letterlijk en figuurlijk een groter podium, een welverdiend applaus van het publiek is dan ook meer dan terecht als men hun set heeft afgewerkt.


Na een korte pauze is het tijd voor Crown Compass. Het viertal staat voor het eerst in deze bezetting op het podium, en eerlijk gezegd is daar weinig of helemaal niets van te merken. Dit zal mede komen door de ruime ervaring die gedeeld wordt onder de bandleden. De zang van Daniël de Jongh is sterk en aangenaam om te horen. Ook krijgt hij de zaal mee die in het begin nogal terughoudend is. Eenmaal op stoom dendert de band door hun beschikbare repertoire waarbij het publiek het gespeelde op waarde weet te schatten.

Tijd vliegt blijkbaar want op het moment dat Daniël aankondigt dat het tijd is voor het laatste nummer is er krap een uur verstreken. De afsluiter ‘Gilbert’ staat als een huis en wordt dan ook door de aanwezige fans luidkeels meegezongen. Een uitstekend optreden met nummers van hoog niveau. Het publiek heeft gekeken naar een veelbelovende band met heel veel potentie. Crown Compass is een zeer goede band met energie, passie en kwaliteit. Een aanrader.

Foto’s (c)Wilfred Marijnissen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ