BEING AS AN OCEAN MET ‘DEAR G-D’ IN WILLEM TWEE

Facebookrssmail

Wat een leuke avond had moeten worden met drie te gekke metalcore bands, liep helaas een beetje anders. Op 3 december, een paar uur voor de show, werd namelijk bekend gemaakt dat As Everything Unfolds wegens ziekte hun optreden vanavond moeten cancellen. Gelukkig staan de mannen van Being As An Ocean en Acres nog wel op het podium.

ACRES

De avond begint laat als om half 9 de eerste band het podium betreedt. Het is aan Acres om de avond te openen. Deze post-hardcore band is afkomstig uit Engeland en ze sluiten qua stijl goed aan bij de headliner van vanavond. Ze brengen een mooie, rauwe emotie in hun nummers. Ondanks dat ze pas één album op hun naam hebben staan, belooft het veel goeds voor vanavond.

De band is nog redelijk nieuw en dat is ook terug te zien. Ondanks dat er een aantal fanatieke fans vooraan staan, zijn er in het publiek weinig mensen te vinden die de teksten meezingen. Ondanks dat, merk je wel dat er genoten wordt van het optreden. Er wordt lekker meebewogen en daarnaast speelt de band een goede set. Zowel vocaal als instrumentaal zit het optreden goed in elkaar. Ook na de set staan er een hoop nieuwe fans aan hun merchtafel.

BEING AS AN OCEAN

Dan is het, een uur eerder dan in eerste instantie gepland was, tijd voor de headliner van vanavond. Being As An Ocean staat met hun ‘Dear G-d’ tour op het podium in Willem Twee. Deze tour is speciaal in het leven geroepen voor het 10-jarige bestaan van deze plaat en dit belooft veel goeds.

De show wordt geopend met ‘Nothing, Save the Power They’re Given’ afkomstig van dit album. Daarnaast komen er in het totaal nog 7 nummers van deze plaat voorbij, zoals ‘Humble Servant, Am I’ en ‘This Room is Alive’. Ondanks dat deze tour in het teken van ‘Dear G-d’ staat, speelt de band ook nog een hoop andere nummers. De mannen hebben een lange setlist bestaande uit maar liefst 17 songs die ze er deze avond even doorheen knallen. Denk hierbij aan nummers als ‘Alone’, ‘Dissolve’ en een speciale, akoestische versie van ‘Black and Blue’ die de revue passeren.

De band zet een goede show neer. Frontman Joel Quartuccio benut het gehele podium en heeft een goede interactie met het publiek. Ondanks dat de band officieel nog maar uit twee leden bestaat, is dit echter niet te zien. David Baqi, die invalt op gitaar, brengt veel energie met zich mee, is constant aan het headbangen en zingt stiekem een hoop nummers mee. Ook laat Michael McGough zien wat hij in huis heeft. Hij is misschien wat rustiger op het podium, maar zijn clean vocals klinken top.

De band verlaat het podium voor een encore en keren vervolgens terug om nog twee nummers ten gehore te brengen. Uiteraard wordt de avond afgesloten met het bekende ‘The Hardest Part is Forgetting Those You Swore You Would Never Forget’ en het publiek gaat uit zijn dak. Ondanks dat het publiek de gehele avond wel in beweging was en meezong met de nummers, is dit de energie die je tijdens een Being As An Ocean optreden verwacht. Er is zelfs een crowdsurfer te zien tijdens het laatste nummer. Ondanks dat dit niet helemaal goed gaat en hij na vijf seconden alweer op de grond staat, wordt de avond goed afgesloten.

Zodra de band het podium verlaten heeft wordt het nummer ‘I Wanna Dance With Somebody’ van Whitney Houston gedraaid. De band keert nog eenmaal terug om samen met de fans te dansen op dit nummer. Het is misschien niet helemaal wat je verwacht tijdens een hardcore avond, maar de lol spat er vanaf. Ondanks dat er op het laatste moment een band moest afzeggen, is de avond uiteindelijk toch geslaagd.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ