Iron Reagan – Crossover Ministry

Facebookrssmail

De crossover thrash veteranen van Iron Reagan laten weer van zich horen, niet zo heel lang als je zou denken overigens, want de 18 nummers op de cd duren amper een half uur. Maar aan de andere kant laten ze wel heel luid en duidelijk van zich horen middels ‘Crossover Ministry’, hun nieuwste “lang”speler”. De band bestaat uit leden van o.a. Municipal Waste, Cannabis Corpse en Darkest Hour, en is eigenlijk begonnen als een project naast hun bestaande bands. Iron Reagan is begonnen in 2012, en levert met ‘Crossover Ministry’ hun derde album af, met daarnaast nog wat ep’s en splits met o.a. Exhumed.

Dit moet inmiddels een aardig idee geven hoe de band klinkt, rauwe hardcore thrash crossover vol humor maar ook een serieuze ondertoon. Deze veteranen weten waar ze mee bezig zijn, en krijgen iedere mosh pit vol. Een album vol pakkende riffs en vette mosh grooves, en eens geen overvolle vette produktie, maar gewoon zoals het bedoeld is en moet klinken!

Deze band doet niet onder voor bands als D.R.I., Cro-Mags of Agnostic Front, en klinkt alsof ze zo uit de jaren tachtig komen. Korte snelle nummers met soms een boodschap en vaak een hoop humor, zoals bijvoorbeeld in ‘Fuck The Neighbors’. Iron Reagan bewijst dat het genre nog springlevend is, en doet dat met verve. Verplichte kost voor liefhebbers van punk hardcore metal! Enige minpuntje is dat het voorbij is voor je er erg in hebt…

(75/100, Relapse Records)

Tracklist;
• A Dying World
• You Never Learn
• Grim Business
• Dead With My Friends
• No Sell
• Condition Evolution
• Fuck The Neighbors
• Power Of The Skull
• Crossover Ministry
• More War
• Blatant Violence
• Parents Of Tomorrow
• Bleed The Fifth
• Megachurch
• Shame Spiral
• Dogsnotgods
• Eat Or Be Eaten
• Twist Your Fate

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ