Seax – Speed Inferno

Facebookrssmail

Seax is een Amerikaanse Speed Metal band opgericht in 2009 door gitarist Helvecio Carvalho. De 5-koppige band is snel bij elkaar gezocht en kort nadat hun eerste album ‘High On Metal’ ,uitgebracht in eigen beheer in 2011, doet Seax ook live optredens om dit album te promoten. ‘High On Metal’ wordt in 2012 opnieuw uitgebracht door EBM records.

De opvolger ‘To The Grave’ nemen ze op in de periode 2013/2014 en komt uit in december 2014 (alleen op vinyl). Dit tweede album is een stuk sneller en directer dan de nummers op het debuut ‘High On Metal’. Op ‘To The Grave’ is te horen welke koers Seax wil gaan varen, namelijk pure Speed Metal in de beste jaren 80-traditie.

Het derde album ‘Speed Metal Mania’ wordt opgenomen in de periode 2015/2016 en komt uit in september 2016. In 2018 komt Seax ook in Europa waar de band onder andere op het podium staat van Headbangers Open Air. Na hun terugkeer neemt Seax hun vierde langspeler ‘Fallout Rituals’ op. Dit album wordt helaas alleen in thuisland Amerika uitgebracht. Kort hierna breekt zoals iedereen nu wel onderhand weet de Covid-pandemie uit en staat Seax (net zoals de rest van de wereld) 2 jaar op “pauze”. Deze verplichte time-out heeft Seax benut om hun vijfde album ‘Speed Inferno’ op te nemen.

Nu dan over naar het muzikaal gebodene op ‘Speed Inferno’. De titel zegt eigenlijk al genoeg. Dit is Speed Metal zoals het gespeeld hoort te worden. Het wiel wordt zeker niet opnieuw uitgevonden (iets wat trouwens een bijna onmogelijke taak is in dit genre) maar alle benodigde ingrediënten, namelijk furieuze gitaarriffs gespeeld op lichtsnelheid, snel strak drumwerk en dito baslijnen gespeeld met een agressieve punk-attitude doen het werk. Voeg hierbij ook nog eens een zanger toe die krijst alsof ie levend wordt gevild en je hebt een Speed Metal album zoals je dat wil hebben.

Het is maar goed dat ‘Speed Inferno’ maar een kleine 40 minuten duurt, dan is er nog kleine kans dat je het gebouw waar je dit album beluistert nog niet volledig kapot hebt gemosht. Seax is samen met het Belgische Evil Invaders verantwoordelijk voor de beste Speed Metal releases van 2022. Denk aan bands als Razor, Exciter en Onslaught. Verplichte aanschaf voor alle Speed Freaks! (88/100) (Pure Steel Records)

Tracklist

 1. Speed Inferno (3:22)
 2. Radiaton Overload (4:23)
 3. New World Crucifixion (5:15)
 4. Barbarians Of Doom (2:34)
 5. Keepers Of The Blade (3:52)
 6. Return To The Steel (5:31)
 7. Shock Combat (4:01)
 8. Rising Evil (3:34)
 9. Heading For A Road Rash (4:47)

Lineup

 • Helvecio Carvalho – Guitars
 • Cristiano Lobo – Bass
 • Fife Samson – Guitars
 • Carmine de Cicco – Vocals
 • Derek Jay – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ