Freeways – True Bearings

Facebookrssmail
Freeways – True Bearings

Het eerste volwaardige studio album van Freeways is een feit. Na in 2017 al een EP te hebben uitgebracht met de naam ‘Cold Front’ zijn de heren nu dus terug met een hele plaat. Deze krijgt de naam ‘True Bearings’ mee.

Freeways is een Canadese band die heavy rock maakt die je terug laat denken aan de rock van de jaren 70. Hier en daar ook nog wat NWOBHM vibes. Ze hebben voor het uitbrengen van de eerste EP lang gezocht naar een vaste zanger. Die hebben ze nu hopelijk gevonden in Jacob Montgomery. Zijn stem is erg geschikt voor dit soort muziek. Freeways haalt de inspiratie dus uit hun helden uit de 70’s. Voorbeelden hiervan zijn Blue Öyster Cult, Thin Lizzy, April Wine en UFO.

‘True Bearings’ bestaat uit ”maar” 7 nummers. Dat is het eerste wat opvalt. Gaan we dan even wat verder kijken zien we dat sommige nummers boven de 5 minuten zit en het 37 minuten aan muziek bevat. De dubbele gitaren doen je denken aan eerder genoemde bands, maar ook aan Wishbone Ash. De nummers zijn lekker catchy en veel van de riffjes blijven dan ook lekker hangen. Het album heeft rechtdoorzee rockers, maar ook een blues rocker wordt gedaan.

De eerste single van het album ‘Dead Air’ was bij de eerste draaibeurt nou niet gelijk een nummer die zorgt dat je de rest meteen wilt luisteren. Echter, dit nummer wordt beter naarmate je hem vaker luistert. Een prima nummer met een goed refrein en gitaren. Tweede single ‘Eternal Night, Eternal Light’ is het openingsnummer en voor de classic rock fan hét hoogtepunt van het album. Hij opent met een heerlijke riff en het refrein blijft ontzettend hangen en is een echte meezinger. Deze zal het erg goed doen live. Het langste nummer ‘Time Is No Excuse’ is muzikaal gezien het hoogtepunt. Het begint bluesy om vervolgens te veranderen in een uptempo rocker. Daarna daalt het tempo weer terug naar de blues en dan te eindigen met een erg prettige solo.

‘True Bearings’ staat vol met pakkende riffs en sterke refreinen. Zeker een aanrader voor de fans van 70’s rock en dan specifiek de eerder genoemde namen. Als deze mannen op deze manier door weten te gaan, gaan ze zeker veel fans trekken. Een meer dan prima debuut. (83/100) (Temple Of Mystery)

Tracklist:

1.Eternal Light, Eternal Night 05:02        
2.Sorrow (Love In Vain) 03:47   
3.True Bearings 03:53   
4.Dead Air 05:42             
5.Battered & Bruised 04:18        
6.Time Is No Excuse 06:49          
7.Just Survival 03:49      

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ