Wig Wam – Out Of The Dark

Facebookrssmail

Het Noorse Wig Wam maakte furore op het songfestival met hun over de top glam rock. Ontzettend fout, maar stiekem een heel fijn nummer. Diezelfde band kwam een aantal jaar geleden terug met het stuk serieuzere en tevens erg goede album ‘Never Say Die’. De band leek ‘’opgegroeid’’, echter doet de nieuwe albumcover mij weer denken aan die over de top periode.

Dat de band altijd nog in de glam hoek zit bewijzen de artiestennamen wel. We hebben namelijk letterlijk Glam op zang, Teeny op gitaar, Flash op bas en Sporty op drums. Nu is het ze enigszins vergeven, in de promo staat namelijk dat ze met dit album hun ‘’entertaining take on hard rock’’ wil laten horen. Nu kun je dat weer op een hoop manieren interpreteren. ‘Never Say Die’ was nogmaals een erg goede heavy plaat, die is lastig te overtreffen en dat lukt ‘Out Of The Dark’ dan ook niet. Wel staat er met name instrumentaal goed materiaal op. Het ‘probleem’ wat ik met deze plaat heb is, zijn de teksten. Die zijn me te generic, te cliché op aardig wat songs.

De band is nou eenmaal niet meer de jongste en om dan iemand te horen zingen over het ‘’ghosten’’ van iemand, tja dan is die volwassenheid van de voorganger ver te zoeken. Ook een nummer als ‘The American Dream’ is me te generic, ook instrumentaal, maar zeker in de lyrics.

Gelukkig staat er zoals al vermeld ook voldoende vermakelijk materiaal op. Want nog altijd zijn de riffs dik en steelt opnieuw toch de gitarist, onze Teeny, de show. Net als op ‘Never Say Die’ is ook hier een instrumentaal nummer te vinden. ‘79’ begint in een rustig tempo en heeft wat invloeden van 80’s Pink Floyd (A Momentary Lapse Of Reason) en zorgt weer voor een hoogtepuntje na een aantal wat minder sterke songs.

Het album opent op dezelfde noot als ‘Never Say Die’ met de titeltrack van de nieuwe plaat. Heavy riff, catchy doch stevig refrein en ‘’Glam’’ zingt ook nog erg sterk. Qua soleren moet de gitarist hier zich nog ietwat inhouden al krijgt hij daar de rest van de plaat dus voldoende ruimte voor.

‘Forevermore’ is een tragere track met een veel te pakkend refrein. Het is zo’n overvrolijke melodie maar toch weet het te werken in deze track. Het is een flink contrast met de doomy coupletten en het Judas Priest riffje. Wellicht is dat contrast juist wat dit nummer zo lekker maakt, live krijg je hier het publiek zeker mee. Halverwege wordt het refrein alleen ondersteund door de drums wat live sowieso meezingen garandeert. Zeker liefhebbers van bands als Sabaton kunnen met dit nummer zeker wel wat.

Voldoende sterk materiaal op deze nieuwe ‘Out Of The Dark’, echter ook een aantal nummers die je niet snel bij zullen bijblijven al is het geheel een leuke plaat geworden. Ook die mindere nummers luisteren prima weg, wat dan vaak neerkomt op de fijne riffs en solo’s die te vinden zijn in die songs. Wig Wam levert dus hun kijk op hard rock af en die kijk is meer dan prima te behappen voor de hard rockers onder ons. Zeker instrumentaal gezien. (76/100) (Frontiers Music s.r.l.)

Tracklist:

Out Of The Dark
High N Dry
Forevermore
Bad Luck Chuck
Uppercut Shazam
Ghosting You
The Purpose
The American Dream
79
God By Your Side
Sailor And The Desert Sun

Band:

Glam (Åge Sten Nilsen) – vocals
Teeny (Trond Holter) – guitars
Flash (Bernt Jansen) – bass
Sporty (Øystein Andersen) – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ