The Sarcophagus – Beyond this World’s Illusion

Facebookrssmail

Melodische black metal op zijn Turks, dat is The Sarcophagus. En hoe klinkt dat dan? Vooral lekker snel, explosief en met een diversiteit binnen het album als geheel maar ook binnen de tracks zoals je dat alleen bij black metal tegenkomt. Wat je vooral hoort bij The Sarcophagus is dat ze een heel klassieke vorm van black metal spelen, alsof ze dachten: “Waarom zouden we iets veranderen dat goed is?” En waarom zouden ze ook, ze leveren kwaliteit en daar gaat het om. Voor liefhebbers van lekkere snelle metal is dit een album dat zeker niet mag ontbreken in de platenkast of de bandcamp speellijst (of waar je je muziek dan ook bewaart).

De teksten hebben originele onderwerpen als mystiek, mythologie en verdwenen, oude culturen. Helaas is het lastig om dit ook daadwerkelijk in de gezongen lyrics te volgen aangezien er geen noot clean gezongen wordt op dit meest recente album van de Turken. Een ander interessant punt is de fantastische cover art van artiest Paolo Girardi die het album siert. Monsterlijk, griezelig maar intrigerend tegelijk, en heel herkenbaar qua stijl. Paolo Girardi heeft overigens al meer dan honderd metal covers ontworpen voor zowel albums, EPs als singles.

De drie heren met Ankara als uitvalsbasis leveren ‘Beyond this World’s Illusion’ af acht jaar na hun eerste full length CD, ‘Towards the Eternal Chaos’. In de jaren daarvoor (ze bestaan al sinds 1996) brachten ze “maar” twee EPs uit met de onheilspellende titels ‘Infernal Hordes of the Ancient Times’ en ‘Hate Cult’. Maar dat wil niet zeggen dat ze in de ruim twintig jaar dat ze bestaan stil hebben gezeten. In de perioden na het uitbrengen van de EPs en ‘Towards the Eternal Chaos’ zijn de heren flink aan het optreden en aan het touren geweest. Laten we hopen dat ze dat na het uitkomen van dit nieuwe album weer gaan doen.

Over het geheel genomen is dit een album dat zeker de moeite waard is om een keer te beluisteren. Het is een toegankelijk album en je kunt horen dat de tijd die de heren aan het schrijven en opnemen van ‘Beyond this World’s Illusion’ welbesteed is geweest, het staat als een huis.

(70/100, Satanath Records)

Tracklist:
1. Reign of Chaos 05:21
2. Ain Sof 06:03
3. Dymadiel 04:31
4. The Profanity Rites 06:51
5. Sapremia of Earthly Creatures 03:33
6. Triumphant Divine Terror 04:38
7. Armoured Death 04:32
8. Flaming Key to Divine Wisdom 04:39
9. Apocalyptic Beast 05:44

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ