Solence – Hope Is A Cult

Facebookrssmail

De Zweedse band Solence wist een fanbase op te bouwen door nummers van artiesten als Ed Sheeran en Imagine Dragons te coveren in een harder jasje. Dat deden ze niet onverdienstelijk, want al snel hadden ze een redelijk following. Hun mix van electro met metal, hardcore en pop punk is steeds populairder aan het worden, kijk bijvoorbeeld maar naar een Electric Callboy of Smash Into Pieces.

De band bestaat relatief gezien ook nog niet zo lang. Zo is hun debuutalbum pas vier jaar geleden uitgebracht. Samen met het feit dat dit nieuwe ‘Hope Is A Cult’ het vierde album is van de band, kunnen we stellen dat de band niet bepaald stil zit qua uitbrengen van nieuw materiaal. Daarbij hebben de drie voorgangers alle drie een hitje op de tracklist staan.

Nu moet ik zeggen dat ik nou niet bepaald een fan ben van hun populairste nummer ‘Good F**King Music’. In een club zal deze het wel goed doen, maar vind hem te generic. Solence laat op de nieuwe langspeler meer variatie horen en dat is een zeer positief teken. Toegegeven dat ik even in moest komen, mede door de autotune in het eerste nummer ‘Rain On Me’. Echter na dit nummer een aantal keer te hebben beluisterd gaat het per beurt minderen storen, omdat het dan wel weer past bij de elektronische muziek. Catchy refrein, lekker riffje. Het beste refrein vinden we een nummer later op ‘Best For You’. Het nummer wordt ingeleid door een vocale drumbreak. Die hoorde ik nog niet eerder, Van Canto uitgezonderd. Het refrein van blijft vanaf de eerste keer direct in je hoofd zitten. Heerlijk! Wat mij betreft de beste track. Die samenwerking op het nummer ‘nuBlood’ met Fame On Fire neigt net een tikkie te veel naar de electro. Zeker in het refrein gaat het over de top. Gek genoeg kan ik het even wel prima hebben op ‘Claustrophobia’. Het nummer heeft een betere ‘’hook’’ en is overall een sterker nummer.

Hoe anders is dat dan met het volgende nummer ‘Life Goes On’, waarbij het gas volledig wordt losgelaten. De ballad geeft een momentje van rust tussen al het geweld. Goede melodie en ook met emotie gezongen. De plaat wordt afgesloten door iets wat we nog niet eerder zagen van Solence. Een nummer langer dan vijf minuten. Net iets meer dan zeven zelfs waar we ook nog eens een zeer bekende oud premier horen. Winston Churchill is kort te horen vlak voor het zo lijkende einde van de song. Echter gaat de song daarna verder in een rustiger tempo met een gitaarsolo en gaat het steeds een trapje bombastischer.

‘Hope Is A Cult’ heeft een paar heerlijke nummers op de tracklist. Echter ook her en der dat toch nèt niet genoeg weet te pakken. Een album die in het begin veel belooft, maar waar je op een gegeven moment ook het gevoel krijgt dat het lekker luistert, op dat moment zet je ‘Best For You’ maar weer eens op en krijgt dit album toch weer wat puntjes hoger. Alle gekheid op een stokje, ‘Hope Is A Cult’ is een degelijke plaat waarop Solence wat meer laat horen dan we kennen. Een goede zet, een plaat met een aantal heerlijke tracks en ook een paar die niet zoveel doen. Ondanks dat zeker aanraders voor fans van eerdergenoemde bands. (75/100) (Hopeless Records)

Tracklisting:


1. Rain Down
2. Best For You
3. Demons
4. Waves
5. Antidote
6. Claustrophobia
7. _hope is a cult_
8. Better This Way
9. nuBlood (feat. Fame On Fire)
10. Life Goes On
11. Endless
12. _a new hope_
13. Blood Sweat Tears

Band:

  • David Strääf (2012 – present)
  • David Vikingsson (2012 – present)
  • Johan Swärd (2012 – present)
  • Jonas Nolér (2012 – present)
  • Markus Videsäter (2012 – present)
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ