Toto zet stevige show neer in Tilburg

Facebookrssmail

toto-7Bij een concert van Toto weet je nooit wat je kan verwachten. De band speelt soms een concert met enorm veel jazzinvloeden, terwijl het de andere keer richting de bluesrock kan gaan. In 013 in Tilburg had de band echter zijn stevigste jas uit de garderobe aangetrokken, voor een concert dat een uitverkochte zaal op z’n grondvesten deed trillen.

De band opende met het stevige ‘Running out of time’, waarbij het voor Toto zo bekende valdoek pas na enkele minuten naar beneden viel. Het enthousiasme van de band en het publiek was er echter niet minder om; Het zou het begin worden van een spetterend concert. ‘I’ll suply the love’ was daarna de eerste hit die ten gehore gebracht werd. Origineel zanger van de band Bobby Kimball werd daarbij niet gemist, mede omdat oud-gediende Joseph Williams bij de reunie in 2010 de microfoon weer ter handen nam.

toto-9

Toto en Mike Porcaro

Het was de tweede tour sinds het overlijden van bassist Mike Porcaro, dat de band weer optrad in Nederland. Porcaro, die er de oorzaak van was dat de band in 2010 weer bij elkaar kwam, ter ondersteuning voor de bassist. De broer van mede-oprichter Jeff Porcaro overleed bijna een jaar geleden ten gevolge van de ziekte ALS. Hij werd niet als enige herdacht, want ook de de vorige week overleden Maurice White (Earth, Wind & Fire) werd herinnerd. Het aan White opgedragen ‘Georgie Porgy’ had daarbij een grote hoofdrol voor de (relatief) nieuwe backings van de band, de goedlachse Jenny Douglas en de funky Mabvuto Carpenter.

toto-10

Het concert was een stevige aaneenschakeling van hits en andere publieksfavorieten. Van de grote hits werden slechts ‘Stop loving you’, ‘I’ll be over you’ en ‘Mushanga’ gemist, maar met 23 nummers (waarvan ook Robin Trower’s ‘Bridge of Sighs’) had het publiek niet te klagen. Concertlieveling ‘Rosanna’ sloot de normale setlist af, maar niet zonder vrijwel de gehele band de kans op een solo te gunnen. Natuurlijk met die van David Paich als eerste.

Hoewel het concert door het doek wat rommelig opende, en ook vooral Steve Lukather in het begin wat moeite had met zijn monitor-instellingen, was het concert van Toto in de vernieuwde grote zaal van 013 in Tilburg er één om op terug te kijken. Terug te kijken met een enorme glimlach.

Toto

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ