All time low na bijna 10 jaar weer in 013

Facebookrssmail

Ondanks dat het een dinsdagavond is, is het concert van All Time Low in 013 volledig uitverkocht. Om 19 uur gaan de deuren open en er staat dan ook een enorme rij aan fans, die niet kunnen wachten om de band live te gaan zien. De tieners die vroeger vooraan bij een All Time Low concert stonden, zijn samen met de band opgegroeid, maar nog steeds aanwezig bij hun shows. Zo zie je dat ze ondertussen een fanbase hebben bestaande uit gevarieerde leeftijden. Uiteraard komt de band niet alleen en nemen zij Lauran Hibberd en Games We Play als voorprogramma.

Lauran Hibberd

De avond wordt geopend door Lauran Hibberd, die in een opvallende outfit het podium betreedt. Helaas begint haar optreden een kwartier nadat de deuren geopend zijn, waardoor de zaal pas voor een kwart gevuld is. Dit weerhoudt de zangeres er echter niet van om alles te geven. Zo wordt er regelmatig contact gemaakt met het publiek en wordt er ook vanuit de zaal leuk meegedaan en positief gereageerd.

Wanneer de zangeres vraagt, of iedereen die wel eens onzeker is zijn hand wil opsteken, wordt dit massaal gedaan. Lauran geeft aan onder haar mensen te zijn en is volop aan het genieten. Ook heeft de band onderling een goede interactie en heel veel energie. Wanneer er een cover van ‘Sk8er Boi’ wordt ingezet, zingt dan ook iedereen mee en krijgen ze het zeker voor elkaar om de zaal alvast op te warmen voor de volgende band.

Games We Play

Dan is het tijd voor het drietal van Games We Play. Gelukkig is de zaal ondertussen goed gevuld. Deze in-your-face pop punk band rondom frontman Emmyn, komt vol energie het podium op en is zeker geen onbekende voor een groot aantal mensen in het publiek. De band maakt deel uit van het platenlabel DCD2, opgericht door Pete Wentz van Fall Out Boy, wat de populariteit zeker ten goede is gekomen.

Tussen de nummers door is er genoeg tijd voor humor en interactie met de fans, wat goed in de smaak valt. De vocalen zijn sterk en er worden een paar pittige gitaarriffs gespeeld. Daarnaast wordt er lekker meegezongen en gesprongen. Je kunt met zekerheid zeggen dat iedereen ondertussen goed is opgewarmd voor de headliner.

All Time Low

Dan is het eindelijk tijd voor de Amerikaanse pop rockers van All Time Low! Ergens is het misschien een beetje vreemd dat zij nu al door Europa touren, terwijl we later dit jaar een nieuw album kunnen verwachten. Maar aangezien het al een hele tijd geleden is dat ze in Europa opgetreden hebben, is het duidelijk te merken dat de mannen werden gemist. Zo is de zaal tot de nok toe gevuld en staan een aantal fans zelfs in de gang. Voor iedereen die iets meer bewegingsruimte wil, is het balkon nog prima te doen, al staat het hier ook lekker vol.

De setlist is enorm gevarieerd en er komen zowel oude klassiekers als nieuwe nummers voorbij. Hiermee wordt er zowel rekening gehouden met de doorgewinterde fans als de nieuwkomers. Zo passeren onder andere ‘Let It Roll’, ‘Something’s Gotta Give’, ‘Lost In Stereo’ en de nieuwste hit ‘Sleepwalking’ te revue. Ook is er tijd voor een cover in de vorm van ‘Forever Young’, oorspronkelijk door Will Young. Helaas staat ‘Theraphy’ vandaag echt niet op de setlist, ondanks dat de band deze tijdens hun optreden in Keulen toch gespeeld heeft. Vocalist Alex biedt zijn excuses aan, maar geeft aan het nummer niet te kunnen spelen in verband met zijn stem.

De mannen van All Time Low zetten muzikaal een strakke show neer. De band zit vol energie en het hele podium wordt benut, vooral door gitarist Jack die van links naar rechts rent. Vocalist Alex is goed bij stem en alle hoge noten worden probleemloos gehaald. Na ‘Somewhere In Neverland’ wordt de show wel tijdelijk stil gelegd. Er was iets aan de hand met één van de fans, waarop Alex de security erbij haalde. Waarschijnlijk is het in de moshpit niet helemaal goed gegaan, maar nadat de man in kwestie met de security mee was, ging de show weer vrolijk verder.

De avond wordt afgesloten met een echte klassieker, namelijk ‘Dear Maria Count Me In’. De gehele avond werd er volop meegezongen, maar tijdens dit nummer toch wel op zijn hardst. Zowel de band als het publiek haalt nog eenmalig alles uit de kast en dan komt er toch echt een einde aan een succesvolle avond. Hopelijk komen de mannen na de release van hun nieuwe album weer terug naar Nederland, want dit belooft zeker weer een feestje te worden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ