Hellripper – Warlocks Grim & Withered Hags

Facebookrssmail

James McBain is een bezig baasje, op 19-jarige leeftijd richt de Schot zijn eigen band Hellripper op en is vanaf 2015 heel actief middels meerdere singles, EP’s, split-albums en 2 full-albums in 2017 en 2020. En dan nu in 2023 het 3e full-album.

‘The nuckelavee’ opent met een heerlijke gitaarriff en moordend tempo, tijdens de coupletten wordt overgeschakeld naar uptempo om in de refreinen weer het gas in te trappen. ‘I , the deceiver’ is ook erg snel na een relatief rustig intro inclusief folk-elementen en heeft wel wat weg van Cradle of Filth tijdens het refrein. Het titelnummer tapt uit een ander vaatje met een langzaam tempo en melodieuze gitaar tijdens de riffing en zelfs meeslepend tijdens de solo met naar het einde toe ook nog een stukje doedelzak. Het korte en snelle ‘Goat vomit nightmare’ bevat een kort heerlijk swingend stuk en vervolgens een fraai bijna episch stuk tegen het einde. ‘The hissing marshes’ heeft een heerlijke opening middels Motorhead-bas-en gitaarriff welke beide in de loop van dit nummer nog een keer terug komen. Het lange afsluitende ‘Mester stoor worm’ heeft deathmetal kenmerken door de grunts en ook blastbeats, maar ook een akoestisch stukje en is daarmee het meest afwisselende nummer op dit bijna 3 kwartier durende album. McBain heeft een erg ruige stem welke uitstekend past bij de blackened thrash, zijn stem is een wat ruigere uitvoering van die van Martin Walkyier van het Engelse Sabbat eind jaren ’80.

Hellripper levert een fantastisch album af, de nummers klinken erg gevarieerd ondanks het veelal hoge tempo, ook productioneel klinkt het erg goed. Dit album wordt absoluut jaarlijst-materiaal. Het optreden op Welcome to Hell was al het hoogtepunt van de dag voor ondergetekende, nu op naar Pitfest. Voor fans van blackened thrash is dit absoluut verplichte kost. (91/100) ( Peaceville Records )

Bandleden:

James McBain   –             Alles

Tracklist:

1                 The nuckelavee

2                 I, the deceiver

3                 Warlocks grim & withered hags

4                 Goat vomit nightmare

5                 The cursed carrion crown

6                 The hissing marshes

7                 Poison womb (the curse of the witch)

8                 Mester stoor worm

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ