Certain Animals – Down the rabbit hole

Facebookrssmail

Certain Animals is een Rotterdamse rockband. Zelf omschrijven ze hun muziek als dirty rock met een psychedelisch randje, gevuld met harmonieuze en melodische wendingen. In hun bestaan stonden ze inmiddels al in het voorprogramma van onder andere De Golden Earring en Therapy? Hun nieuwe EP heet ‘Down the rabbit hole’.

De titeltrack staat als eerste gepland. Automatisch beweegt mijn lichaam mee in de maat van de muziek. Deze dirty rock klinkt best lekker. De leadzang heeft een aangenaam ruw randje. Dit past bij de sound van de ruig klinkende snaren. De achtergrondzang is prima ingezet. Deze openingstrack maakt me nieuwsgierig naar de rest. In ‘Roses is leuk gespeeld met de verdeling in de koptelefoon De zang klinkt wat vervormd. Er ligt een dun dof laagje over het geheel. Maar dat past binnen het genre. De wendingen zijn leuk en verrassend gespeeld.

‘Doormouse’ heeft een apart maar boeiend intro. Dit blijft boeiend, daar zorgt het langzame ritme wel voor. Deze track blijft lazy en heeft diverse details. Hoewel dit geen meesterlijk nummer is, is een wel heerlijke track. In ‘Shoot me tomorrow’ is de dirty sound te dik aangezet. Vooral met koptelefoon is dat minder prettig. Jammer want de track is leuk van opzet. Live zal dit zeker een opzwepende invloed hebben. De drums staan even op de voorgrond tijdens ‘Martin’s Mantle’ Dit is gedaan in een pakkend ritme. Weer valt op dat de meerdere stemmen mooi in harmonie zijn. De muziek wordt rustiger en zachter dit is net niet intens genoeg. Het raakt me ook niet zoals ik zou willen. Ook het wegsterven van het nummer mist zijn uitwerking hierdoor. Dit loopt over in ‘Interlude’ en dat nummer duurt slechts 30 sec. Dit klinkt als zomaar wat spelen in het niks tijdens een pauze. Passende titel dus. ‘Slow’ heeft een vrolijke sfeer en zal live gespeeld goed uit de voeten komen. Op cd is het zeker niet verkeerd. Maar niet om uit je dak te gaan. Dat gevoel overheerst bij de meeste tracks. Geen echte topnummers, maar wel allemaal (best) aangename tracks. (72/100) (Eigen productie)

Tracklist Down the rabbit hole:

1 Down the rabbit hole
2 Roses
3 Doormouse
4 Shoot me tomorrow
5 Martin’s Mantle
6 Interlude
7 Slow

Line up Certain Animals:

Thijs van Leeuwen: zang en gitaar
Niels-Jan van Dijk: bas en zang
Kees Braam: drums en zang

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ