Voivod – Lost Machine Live

Facebookrssmail

Voivod behoeft geen nadere introductie bij de (Progressieve)Thrashliefhebber. Ze draaien al 35 jaar mee in de Metalwereld en zijn samen met Annihilator en in mindere mate Razor en Sacrifice Canada’s bekendste en zeker meest succesvolle Thrashband. Voivod begon als Speedmetalband maar heeft door het toevoegen van Progressieve en Psychedelische elementen gecombineerd met Thrash DeathMetal een unieke eigen stijl ontwikkeld. Avant-garde Thrash is nog de meest accurate omschrijving.

Dit nieuwe Live album is opgenomen toen ze hun album ‘The Wake’ aan het promoten waren. Dit is dan ook de reden dat dit album met 4 nummers het sterkst vertegenwoordigd is. Ook de in 2016 uitgebrachte EP ‘Post Society’ wordt uitgebreid in de schijnwerpers gezet met 2 nummers. De rest van het album is een mooie bloemlezing van het oeuvre van Voivod en bestaat uit het wat oudere werk uitgebracht in de jaren 80 en 90. Verder nog het vermelden waard, is dat de aankondigingen in het Frans zijn aangezien ze in thuisstad Quebec spelen. De hoes is zoals alle hoezen getekend door drummer ‘Away’.

Aangezien ik als kritische recensent toch iets te klagen moet hebben is dat de elk nummer in de mix wordt weggedraaid wat jammer is omdat je het gevoel hebt naar losse nummers te luisteren in plaats van naar een liveregistratie. Al met al is dit album een fijn zoethoudertje tot we de mannen weer op het podium kunnen bewonderen. (85/100) (Century Media Records)

Tracklist

1 Post Society (7:51)

2 Psychic Vacuum (4:32)

3 Obsolete Beings (4:48)

4 The Prow (3:25)

5 Iconspiracy (5:21)

6 Into My Hypercube (5:25)

7 The End Of Dormancy (7:48)

8 Overreaction (5:12)

9 Always Moving (5:07)

10 Fall (6:39)

11 The Lost Machine (5:42)

12 Astronomy Domine (Pink Floyd cover) (7:26)

13 Voivod

Line up

Denis ‘Snake’ Belanger – Vocals

Michel ‘Away’ Langevin – Drums

Daniel ‘Chewy’ Mongrain – Guitars

Dominic ‘Rocky’ Laroche – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ