The Golden Grass – Life Is Much Stranger

Facebookrssmail

Dat er de laatste Jaren een aardige stijging zit in het aantal bands dat teruggrijpt naar de jaren 60 en 70 is te merken. Bekende voorbeelden zijn Greta Van Fleet en onze eigen DeWolff. Het Amerikaanse The Golden Grass mag dan geen bekende zijn, maar om direct met de deur in huis te vallen, een stuk meer waardering verdient de band zeker.

De band is nog relatief jong met dit jaar het tienjarig jubileum. In die tijd is het al regelmatig van label veranderd.  Het nieuwe ‘Life Is Much Stranger’ is de eerste op Heavy Psych Sounds wat ook te merken is aan de fijne productie die de sfeer van het album goed weergeeft. The Golden Grass speelt een mix van blues, heavy, Southern, boogie en psych rock. De Southern komt vooral goed naar voren in een aantal riffs of gitaarlicks. In ‘Not Without It’s Charm’ hoor je gitaarwerk à la Molly Hatchet, maar ook invloeden van Foghat zijn duidelijk te horen. In het daaropvolgende nummer ‘The Answers Never Know’ vinden we de twin guitar solo die Wishbone Ash destijds deed. Wat een heerlijke solo om het nummer af te sluiten. Ondanks dat de invloeden goed te horen zijn, blijft geen enkel nummer hangen in één artiest om het zo te noemen. The Golden Grass maakt door alles te combineren het eigen en creëert zo zijn eigen stijl.  

De plaat opent met de reeds uitgebrachte ‘Howlin’ wat makkelijk in het gehoor ligt en ook het nummer is wat het snelste blijft hangen. De gitaren hebben een goede dosis fuzz wat je al snel terugbrengt naar de 70s. Het snufje psych maakt dat compleet. Daarbij wil ik ook de drums even apart noemen, want die heeft een aantal hele fijne fills in huis.

‘Life Is Much Stranger’ kan ik niet anders bestempelen dan een must hear voor iedere fan van de 70s fuzzy rock. Zelfs qua lengte van de plaat ligt het in het gemiddelde van een langspeler uit die tijd. The Golden Grass heeft zijn formule weer iets bijgeschaafd en levert daarmee dit jaar hun sterkste album tot nu toe af. (85/100) (Heavy Psych Sounds)

TRACKLIST:


1. Howlin
2. Springtime On Stanwoods
3. Island In Your Head
4. 100 Arrows
5. Not Without Its Charm
6. The Answers Never Know
7. Peculiar Situation

THE GOLDEN GRASS:


Adam Kriney – Drums & Lead Vocals
Michael Rafalowich – Guitar & Lead Vocals
Frank Caira – Bass & Backing vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ