Deserted Fear – Dead Shores Rising

Facebookrssmail

Deserted Fear is een Duitse death metal band opgericht in 2007. De debuutplaat ‘My Empire’ (2012) en de opvolger ‘Kingdom of Worms’ (2014) verschenen via het eveneens Duitse label FDA Rekotz. Inmiddels heeft de band een flinke stap gezet en hebben ze getekend bij Century Media Records en komt op 27 januari langspeler nummer 3, ‘Dead Shores Rising’, uit.

Deserted Fear brengt de “old school” death metal variant waarbij je moet denken aan een mix tussen Death en Obituary. Na een weinig spannend intro opent de band overtuigend met het nummer ‘The Fall Of Leaden Skies’. Een lekker up-tempo nummer met melodieuze gitaarriffs en sterke vocalen van zanger / gitarist Manuel Glatter. Degelijke songs komen voorbij, muzikaal hebben de nummers allen een sterke opbouw met sterke gitaarriffs, strakke breaks waarbij gitarist / bassist Fabian Hildebrandt een belangrijke rol speelt. Fabian weet met zijn lead gitaar partijen iets te neer te zetten waardoor de nummers niet alleen snel en bruut zijn maar iets extra’s hebben.

Stuk voor stuk sterke nummers zoals eerder genoemde opener, ‘Towards Humanity’ of het mid-tempo nummer ‘Face Our Destiny’ slechts één hinderlijk onderbroken door het nietszeggende instrumentale ‘Interlude’. Het album wordt afgesloten met twee bonus tracks waarbij bij het laatste nummer, ‘The Path of Sorrow’, de vocalen van At The Gates zanger Tomas “Tompa” Lindberg te horen zijn.

Deserted Fear weet met de derde langspeler een heerlijke plaat te brengen, een plaat die niet zou misstaan in de platenkast van de gemiddelde death metal liefhebber.

(82/100, Century Media Records)

Tracklist:
1. Intro
2. The Fall of Leaden Skies
3. The Edge of Insanity
4. Open Their Gates
5. Corrosion of Souls
6. Interlude
7. Towards Humanity
8. The Carnage
9. Face Our Destiny
10. Till the Last Drop
11. Carry On
12. A Morbid Vision (bonus track)
13. The Path of Sorrow (bonus track)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ