Aviana verpulvert de Helling

Facebookrssmail

Het is zondag 23 april en de perfecte afsluiter van de week is te vinden in de Helling; het Zweedse gezelschap Aviana komt met zijn Corporation tour de zaal verbouwen. Een corporatie heeft weinig te doen zonder werknemers en dus zijn InVisions, Earth Caller en Dead Like Juliet aangenomen om deze klus te klaren.

Het Italiaanse Dead Like Juliet start zijn set in een al redelijk gevulde zaal. Het Italiaanse vijftal is lekker energiek en heeft er duidelijk zin in. De muziek van de heren klinkt lekker en ondanks het feit dat de microfoon er zo nu en dan mee stopt, wordt er een set neergezet die aan de gezichten in het publiek te zien goed is bevallen.

Na een korte ombouw van het podium staat de zaal klaar voor het Australische Earth Caller. De band is nu voor de tweede keer in Europa is momenteel aan internationale weg omhoog aan het bouwen na de toevoeging van toetseniste Misstiq aan de permanente line-up. De energieke en interactieve set van de band bouwt goed verder op wat Dead Like Juliet heeft neergezet. Earth Caller is zeker een band om in de gaten te houden voor de toekomst!

Hierna is de beurt aan het Britse InVisions. Het viertal heeft al een flink aantal shows in Nederland gespeeld, maar het blijft altijd een plezier om de heren terug te zien. De ervaring is in de set te zien; de band speelt strak, energiek en weet het publiek goed op te zwepen om het zo klaar te stomen voor Aviana.

Na een iets langere pauze is het tijd voor Aviana om het podium te betreden. De heren zijn zoals gebruikelijk in compleet zwart gekleed met alle leden buiten de zanger gemaskerd. Om dit mysterieuze uiterlijk te ondersteunen gebruikt de band een atmosferische lichtshow die vooral de zaal in gericht is, met geen tot weinig spots op het podium. De heren spelen een strakke set met als gevolg een stevige pit, die op enig moment te stevig wordt; na een korte ingreep van security is de rotte appel echter verwijderd en kan de set vrolijk verder. Aviana zet een denderende show neer, die men na een uur doet snakken naar meer.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ